"YÖK Kültür-Sanat Söyleşileri"nin 4.'sü RTEÜ'de Gerçekleştirildi

"YÖK Kültür-Sanat Söyleşileri"nin 4.'sü RTEÜ'de Gerçekleştirildi
"YÖK Kültür-Sanat Söyleşileri" başlığı altında YÖK tarihinde ilk kez düzenlenen söyleşilerinin dördüncüsü Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde gerçekleştirildi.

"YÖK Kültür- Sanat Söyleşisi" öncesinde Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman ile birlikte Rize Valisi Ersin Yazıcı'yı valilikteki ziyaretinin ardından YÖK Başkanı Saraç, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal'ın bulunduğu bölge üniversitelerinin rektörleriyle bir araya geldi.

yekta-sarac-rizede-(5).jpg

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesin Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe; YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, YÖK üyesi Prof. Dr. Rahmi Er, Prof. Dr. Mehmet Şişman ile YÖK Başkan Danışmanları Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu ve Fatih Tığlı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, bölge üniversite rektörleri, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

yekta-sarac-rizede-(6).jpg

Doç. Dr. Yalçın Çetinkaya'nın "Hermes'ten Itri'ye Kâinatın Dili: Musiki" konulu söyleşisinden önce, YÖK Başkanı Saraç, etkinlikte bir konuşma gerçekleştiren YÖK Başkanı Saraç, Doğu Karadeniz'in bu yeni ve hızlı bir şekilde gelişmekte olan üniversitesini ziyaret etme fırsatını bulduğu için mutlu olduğunu belirterek sözlerine başladı.

yekta-sarac-rizede-(7).jpg

ÖYP programının yönlendirilmiş yani İhtisaslaştırılmış Öğretim Üyesi Programı olarak şekillendirildiğini vurgulayan Başkan Saraç, bu bağlamda yeni YÖK olarak Türk yükseköğretiminde ilk kez öncelikli ve odaklı öğretim elemanı yetiştirme programını hayata geçirdiklerini söyledi.

yekta-sarac-rizede-(8).jpg

Bu amaçla sekiz üniversitenin seçildiğini ve bu üniversitelere verilmek üzere dokuz farklı öncelikli alanın belirlendiğini söyleyen Saraç, bu alanlar için toplamda 110 kadro tahsis edildiğini, seçilen sekiz üniversiteden birinin YÖK Kültür-Sanat Söyleyişlerinin dördüncüsüne ev sahipliği yapan ve Sayın Cumhurbaşkanının adını taşıyan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olduğunu belirtti.

yekta-sarac-rizede-(11).jpg

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin bulut teknolojisi, nesnelerin interneti, sosyal ağlar büyük veri (data analitiği) konularında ihtisaslaşağının altını çizen Başkan Saraç, Global dünyanın güçlü unsurları olan yüksek teknoloji, inovasyon, sibernetik, dijital dünya gibi kavramlar dışında, kültür hayatımızı zenginleştirecek konularla da öğrencilerle birlikte olmayı amaçladıklarını söyleyerek bu tür kültür-sanat etkinliklerine devam edileceğini belirtti.

yekta-sarac-rizede-(9).jpg

YÖK Başkanı Saraç, konuşmasında ayrıca Türkiye Yükseköğretim Sistemi'nde gelinen son nokta hakkında bilgiler veren "Sayılarla Yükseköğretim" adlı sunumunu gerçekleştirdi.

yekta-sarac-rizede-(10).jpg

YÖK Başkanı Saraç'ın konuşmasının ardından, Doç. Dr. Yalçın Çetinkaya yaptığı "Hermes'ten Itri'ye Kâinatın Dili: Musiki" konulu söyleşiye geçildi.

yekta-sarac-rizede-(12).jpg

Söyleşi sonrası, öğrenci ve akademisyenlerle sohbet edilirken, YÖK Başkanı Saraç, öğrenci ve akademisyenlerden gelen soruları cevapladı.

yekta-sarac-rizede-(13).jpg

yekta-sarac-rizede-(5)-001.jpgyekta-sarac-rizede-(3)-001.jpgyekta-sarac-rizede-(14).jpgyekta-sarac-rizede-(1).jpgyekta-sarac-rizede-(3).jpg

yekta-sarac-rizede-(4).jpg

İLGİLİ HABERLERİMİZ

YÖK Başkanı Saraç, Rize'de Türkiye’nin Yeni ’YÖK’ünü Anlattı

YÖK Başkanı Saraç, Rize'de