YÖK'ten parasız üniversite yanıtı

YÖK'ten parasız üniversite yanıtı
YÖK Başkanı Prof.Dr. Çetinsaya: 'Nihai kararı yürütme verecek'

“Öğrenci katkı payı” ya da “harç”ın kaldırılması ile ilgili çalışma yapılmasının AK Parti’nin son MYK’sında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirmesinin ardından üniversitelere henüz bir yazı gitmedi. YÖK Başkanı Prof.Dr. Gökhan Çetinsaya bu konuda çalışmaları yürüttüklerini belirterek “Çeşitli konularda taleplerimiz oldu. Nihai kararı yürütme organı verecektir” dedi.

Rektörler, ise “Bize bu konuyla ilgili bir açıklama gelmedi, fikrimiz de sorulmadı. Ancak, bu para öğrencilerin ihtiyaçları için harcanıyordu. Devletin bu ücreti ikame etmesi gerekir” dedi.

Prof.Dr. Çetinsaya Hürriyet’e şu açıklamayı yaptı: “Yükseköğretim Kurulu olarak Maliye Bakanlığı ile bu yıl yaptığımız görüşmelerde harçlar meselesi bizim de sıkça dile getirdiğimiz bir konu oldu. Harçların minimize edilmesi yönünde görüşmeler yürüttük. Vakıf üniversitelerinden devlet üniversitelerine geçen öğrencilere uygulanan harçların indirilmesinden, İngilizce öğretim ile Türkçe öğretim arasındaki farkın giderilmesi ve harçlarının eşit olmasına, şehit çocuklarına harç kolaylığı sağlanmasından engelli öğrencilerimize harç indirimine kadar çeşitli konularda taleplerimiz oldu ve bunlar halen üzerinde çalıştığımız konular idi. Nitekim bu sene, birinci ve ikinci öğretim için yaz okulu harç ücretlerini eşitledik biliyorsunuz. Öğrencilerimize daha büyük imkanları sunabilmek açısından harçların kaldırılması yönündeki bir çalışma şüphesiz bizleri memnun eder. Öğrencilerimizin her fırsatta dile getirdiği bir meselenin sonuca kavuşmasını son derece önemsiyorum. Ancak nihai kararı yürütme organı verecektir.”