YÖK'ün 'Katsayı' için yeni formülü

YÖK'ün 'Katsayı' için yeni formülü
YÖK'ün katsayı iptaline yönelik itrazını reddeden Danıştay kararı hakkında gazetecilerin 'yeni bir değişiklik olacak mı?' sorusuna YÖK Üyesi Şimşek'ten müthiş bir cevap geldi.

YÖK Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, Danıştayın YÖK'ün itirazını reddetmesinin ardından gazetecilerin ''Katsayı oranlarındaki değişiklik dışında yeni bir düzenleme olacak mı?'' sorusuna, ''Yok olmayacak'' yanıtını verdi.

Şimşek, YÖK Genel Kurulu toplantısının ardından binadan ayrılırken gazetecilerin Danıştayın YÖK'ün itirazını reddetmesi ile ilgili sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin, ''Yeni uygulamaya ilişkin formülünüz hazır mı?'' sorusu üzerine Şimşek, ''Gayet tabii'' dedi.

''Katsayı oranlarında değişiklik dışında yeni bir düzenleme olacak mı?'' sorusuna, Şimşek, ''Yok olmayacak'' yanıtını verdi.

Şimşek, ''Katsayı oranlarında yine makas ile ilgili bir düzenleme mi yapılacak?'' sorusunu, ''Muhtemelen'' diye yanıtladı.

Eski sisteme dönülmesinin mümkün olmadığını söyleyen Şimşek, ''Yeni düzenleme ile ilgili kararın Genel Kurul toplantısında alınacağını, bunun dışında açıklama yapmanın doğru olmadığını'' ifade etti.

Toplantıda, Genel Kurulun toplantı tarihinin 4 Mart olarak belirlendiğini kaydeden Şimşek, şu anda olağanüstü toplantının gündemde olmadığını ifade etti. Şimşek, ''Bu ülkenin kanunlarına saygılıyız. Danıştay üyeleri de bu ülkenin yetiştirdiği değerli hukukçularımızdır. Dolayısıyla onların da bu açıdan bakmalarında fayda vardı, diye düşünüyorum'' dedi.