Yolcu otobüsü kaza yaptı 1 ölü, 40 yaralı

Yolcu otobüsü kaza yaptı 1 ölü, 40 yaralı
Sakarya'nın Akyazı ilçesinde yolcu minibüsüyle otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında, 5 yaşındaki bir çocuk yaşamını yitirdi 40 kişi yaralandı.

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde otomobil ile çarpışan yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı. Kazada, 5 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti, 40 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Akyazı ilçesi Osmanbey Köyü Ada Caddesi üzerindeki kazada, Adapazarı'ndan Akyazı'ya giden Turgut Baştan'ın (49) kullandığı 54 HN 022 plakalı yolcu otobüsü, tali yoldan caddeye çıkan Ali Kızıldağ yönetimindeki 54 YL 465 plakalı otomobille çarpıştı. Kontrolden çıkan yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı.

Kazada sürücüler Baştan ve Kızıldağ ile birlikte otobüste bulunan toplam 40 kişi yaralandı.

Kazanın ardından otomobilde yangın çıktı. Otomobildeki yangın yardım için duran sürücüler tarafından yangın söndürme tüpleriyle söndürüldü.

Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ile itfaiye ekibi sevk edildi. Sağlık görevlileri ve itfaiye ekipleri tarafından yan yatan otobüsten çıkartılan yaralılar Akyazı Devlet, Sakarya Eğitim ve Araştırma ile Yenikent Devlet hastanelerine kaldırıldı.

Akyazı Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan 5 yaşındaki Onur Şunlü tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Oğlunun ölüm haberini alan İbrahim Şünlü, hastanede gözyaşlarına boğuldu. Babayı yakınları ve hastane görevlileri sakinleştirmeye çalıştı.

Kazayı haber alan yaralı yakınları da olay yerine gelerek görevlilerden yakınlarının sağlık durumları hakkında bilgi almaya çalıştı.

Kazada yaralananların isimleri şöyle; "Sürücüler Ali Kızıldağ ve Turgut Baştan, Ümit Baştan, Üzeyir Tunç, Semra Tunç, Saime Akyüz, Fatih Akyüz, Melih Yılmaz, Murat Altınbıçak, Furkan Olmuştur, Akmet Olmuştur, Ziynet Burçak, Çimen Yiğit, Şerife Kobaş, Yasin Kobaş, Ramazan Yıldırım, Sevilay Başaran, Mehmet Yavuz, Fidan Yavuz, Mesut Maltepe, Demet Yıldız, Cihat İçyüz, Sezer Kalyoncuoğlu, Enes Acar, Mustafa Agâh Yahyacı, Topçu Kaya, Sevgen Kaya, Mehmet Ali Kaya, Enes Acar, Nurten Donduran, Celil Donduran, Yusuf Donduran, Nihat Boztepe, Ayşe Çakıroğlu, Yaşar Çakıroğlu, Nufidar Şunlü, Uğur Şunlü, Beyza Küçük, Osman Memişoğlu, Gülizar Gökçen ile soyadı belirlenemeyen Nataci ismindeki bir kişi."