Yollar Kapandı: Vatandaşlar Terminallerde Mahsur Kaldı

Yollar Kapandı: Vatandaşlar Terminallerde Mahsur Kaldı
Doğu Anadolu Bölgesi gece başlayan şiddetli kar ve fırtına ile birlikte soğuk havanın etkisine girdi.

Doğu Anadolu Bölgesi gece başlayan şiddetli kar ve fırtına ile birlikte soğuk havanın etkisine girdi. Tipi birçok yolu ulaşıma kapattı, yolcular terminallerde mahsur kaldı. Erzurum-Bingöl karayoluna çığ düştü.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bir süredir kar yağışının etkisini gösterdiği bölgede sabah saatlerinden itibaren Erzurum ve Erzincan çevrelerinde, öğle saatlerinden itibaren geceye kadar ise bölge genelinde aralıklı olarak karla karışık yağmur ve kar yağışı etkili olması bekleniyor. Sıcaklığın mevsim normalleri üzerinde seyredeceği bölgede rüzgar güney ve güneybatıdan orta, zaman zaman kuvvetlice esecek. Bölgede en düşük hava sıcaklığı Erzincan'da 3, sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 1, Iğdır, Ardahan'da 2, Kars'ta 3 ve Ağrı'da 6 derece kaydedildi.

Kent merkezlerinde kar kalınlıkları ise Ardahan'da 25, Ağrı'da 24, Erzurum'da 20 ve Kars'ta 10 santimetre ölçüldü.

Yetkililer, bölgedeki kar yağışı ve kuvvetli esmesi beklenen rüzgar sebebiyle meydana gelebilecek ulaşımda aksama, görüş mesafesinde azalma, tipi, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve özellikle sürücülerin dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

ÇIĞ DÜŞTÜ, YOL ULAŞIMA KAPANDI

Kar ve tipinin etkili olduğu Erzurum-Bingöl karayolu Çirişli mevkiinde çığ düştü, yol ulaşıma kapandı. Bölgede ayrıca Erzurum-Ağrı, Erzurum-Bingöl ve Aşkale-Bayburt Karayolu Kop Dağı mevki de ulaşıma kapandı. Bu güzergahlarda seyahat eden yüzlerce yolcu geceyi otobüs terminalinde geçirdi.

Kapanan yollar karayolları ekiplerinin çalışmalarıyla yeniden ulaşıma açılıyor.

(Ahmet Akbuğa - Şahap Gürler /İHA)

Kaynak:IHA