Yönetmelikte Yapılan Değişiklikle Daha Fazla Sinema Salonu Destekten Faydalanabilecek

Yönetmelikte Yapılan Değişiklikle Daha Fazla Sinema Salonu Destekten Faydalanabilecek
Sinema salonu işletmecilerinin pandemi döneminde yaşadıkları sorunların aşılması amacıyla Sinema Sektörünün Desteklenmesi Hakkında Yönetmelik'te değişiklik...

Sinema salonu işletmecilerinin pandemi döneminde yaşadıkları sorunların aşılması amacıyla Sinema Sektörünün Desteklenmesi Hakkında Yönetmelik'te değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklikle daha fazla sinema salonunun destekten faydalanabilmesinin de önü açıldı.

Sinema salonlarına verilecek desteğin başvuru şartları ve ödeme koşulları yumuşatıldı. Başvuru aşamasında istenen koltuk sayısı ve seans gösterim sınırları düşürülürken, destek ödemeleri daha etkin hale getirildi. Daha önce bir yıl içerisinde 12 olan film gösterim şartı altıya indirilerek sinema salonu işletmecilerinin destekten daha kısa sürede faydalanabilmeleri sağlandı. Diğer taraftan, destek başvuru şartı olan 60 koltukluk sinema kapasitesi 50'ye düşürülerek daha fazla sinema salonunun destekten faydalanabilmesinin önü açıldı.

Yapılan değişiklikle destek tutarının yarısının defaten ödenebilmesi hüküm altına alınarak, sinema salonlarının kapalı olduğu dönemde de destekten faydalanmasına imkan sağlandı. Destekler bugüne kadar desteğe ilişkin gösterim yükümlülüklerinin yerine getirilmesinden sonra aylık dönemler halinde ödeniyordu.

Ayrıca Bakanlıkça verilen ve dilimler halinde ödenen "ilk uzun metrajlı kurgu film yapım", "uzun metrajlı sinema film yapım", "ortak yapım", "çekim sonrası", "dağıtım ve tanıtım" destek türlerinde destek tutarının tamamının tek seferde ödenebilmesine imkan tanındı.

(Hülya Keklik /İHA)

Kaynak:IHA