“Yöryapı’dan Kentsel Dönüşümde Müteahhit Firma Seçimi Konusunda Uyarı”

“Yöryapı’dan Kentsel Dönüşümde Müteahhit Firma Seçimi Konusunda Uyarı”
Sedat Yıldız; bina sahiplerinin, müteahhit firma seçimini titizlikle yapmaları gerektiğini ve doğru firmayı ekonomik gücüyle birlikte güvenirliğini araştırarak...

Sedat Yıldız; bina sahiplerinin, müteahhit firma seçimini titizlikle yapmaları gerektiğini ve doğru firmayı ekonomik gücüyle birlikte güvenirliğini araştırarak belirleyebileceklerini söyledi.

Türkiye'de 7 milyondan fazla konutun yenilenmeyi beklediğini söyleyen yoryapi.com.tr İçerik Editörü ve Yöryapı Kentsel Dönüşüm Müdürü Sedat Yıldız, kentsel dönüşümün en hızlı İstanbul'da ilerlediğini belirterek, "İstanbul'da özellikle eski semtleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın riskli alan ilan etmesi ile başlayan süreç, kimi bölgelerde de maliklerin binalarında hasar tespiti yapması ile başlıyor" dedi. Bina sahiplerinin, müteahhit firma seçimini titizlikle yapmaları gerektiğini ve doğru firmayı ekonomik gücüyle birlikte güvenirliğini araştırarak, konusunda uzman kişilerden ve hukukçulardan destek alarak belirleyebileceklerini söyleyen Yıldız, herhangi bir müteahhit firma ile görüşmeden önce bina sahiplerinin belediyeden imar durum belgesi almaları ve durum tespiti yaptırmaları gerektiğini belirtti.

Müteahhit firmadan mutlaka iskan alması istenmesi gerektiğini vurgulayan Sedat Yıldız; "Projenin imar kanunlarına uygun yapılması ve buna bağlı olarak iskân alınması çok önemli bir konu. Kat maliklerinin bu konuda kendilerini garanti altına almak adına, yüklenicinin sahip olduğu bir dairenin ipoteğini veya bir miktar banka teminatını iskânın alınmasına bağlanmasını tavsiye ederiz" ifadelerini kullandı.

"VATANDAŞLARIMIZIN KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUSUNDA BİLİNÇLENMESİ GEREK"

Sedat Yıldız; "Kentsel dönüşüm projelerinde bilinçli konut sahibi ve alıcısı olmak gerekiyor. Yapıyı oluşturan tüm unsurlar bir bütün olarak değerlendirilmeli ve her detayda aynı sağlamlık ve estetik kaygısı taşınmalı. Zira konut seçerken hem statik hem de estetik değerleri sorgulamaları gerekiyor. Zemin etüdünden projelendirmeye, malzeme kalitesinden yapım faaliyetine kadar bina üretim sürecinin her aşamasında alınacak mühendislik hizmeti, yapıların güvenli olmasının en önemli teminatıdır" dedi. Yıldız, sözlerine şu şekilde devam etti; Şuan için Yör Palas Acıbadem ve Erenköy Altındere Apartmanı ile kentsel dönüşüm projesi kapsamında anlaştık. Yakın zamanda Bağdat caddesi, Fenerbahçe ve Erenköy'de birçok konut projesine başlayacağız, Konut projesi dışında Çengelköy'de villa projesi ve Kâğıthane'de hastane projesine başlayacağız". Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bilgiler veren Yıldız, açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı: "Yör Palas, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, tasarımıyla standartların değişime uğradığı, zamana uygun taleplerin yeniden tasarlanarak dizayn edildiği bir projedir. Yör Palas, lokasyonuyla İstanbul'un tamamına ulaşma kolaylığı sağlayacak. Dış cephesinde Osmanlı dokularının Avrupa mimarisiyle sentezlendiği, içeride ise kalitenin ön planda tutulduğu akıllı ev sistemleriyle hayatı kolaylaştırmayı amaçlıyoruz".

Kaynak:IHA