YTL'li etiketle mal satana ceza geliyor

YTL'li etiketle mal satana ceza geliyor
Yeni yıldan itibaren etiket tarife listelerinde fiyatların, 'Türk Lirası' veya kısaca 'TL' ya da 'Kuruş' veya kısaca 'Kr' olarak gösterilmesi zorunlu hale geliyor.

Yeni yıldan itibaren etiket tarife listelerinde fiyatların, 'Türk Lirası' veya kısaca 'TL' ya da 'Kuruş' veya kısaca 'Kr' olarak gösterilmesi zorunlu hale geliyor. Fiyat etiketlerindeki 'Yeni' ibaresini temsil eden 'Y' harfinin bulunması halinde satıcı ve sağlayıcılara para cezası uygulanacak.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2009 yılından itibaren kullanılmayan 'YTL' ibareli para biriminin, fiyat etiketlerinde de yer almaması zorunlu hale getiriliyor. Fiyat etiketlerindeki 'Yeni' ibaresini temsil eden 'Y' harfinin bulunması halinde satıcı ve sağlayıcılara para cezası uygulanacak.

Açıklamada; “2009 yılında YTL'den TL'ye geçişin sağlanması amacıyla, perakende olarak satışa arz edilen mal ve hizmetlerin etiket, tarife ve fiyat listelerinde fiyatların, 'Türk Lirası' veya kısaca 'TL' ya da 'Kuruş' veya kısaca 'Kr' olarak gösterilmesine başlanmış, bununla birlikte, 'Yeni Türk Lirası' veya kısaca 'YTL' ya da 'Yeni Kuruş' veya kısaca 'YKr' olarak gösterilmesine de imkan tanınmıştır. Ancak 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren etiket tarife listelerinde fiyatların, 'Türk Lirası' veya kısaca 'TL' ya da 'Kuruş' veya kısaca 'Kr' olarak gösterilmesi yasal zorunluluktur. Ayrıca 2009 yılında azda olsa 'YTL' ve 'YKr' şeklinde gösterilen fiyat etiketlerindeki 'Y' harfinin silinmesi suretiyle, mevcut etiketlerin 2010 yılında da kullanılması mümkün olabilecektir” denildi.