Yüksekokul Öğrencilerinden Protesto Yürüyüşü

Yüksekokul Öğrencilerinden  Protesto Yürüyüşü
Rize’nin Fındıklı ilçesinde okuyan 300’e yakın öğrenci Tokat’a hain saldırıyla şehit edilen 7 mehmetçik için yürüyüş yaptı. Yürüyüşe halk ve taksiciler de destek verdi.

Fındıklı Meslek Yüksek Okulu önünden 2 dev Türk Bayrağı açarak başlayan yürüyüşte öğrenciler slogan ve alkışlarla pkk aleyhine slogan attı. Balkon ve pencerelerden öğrencileri izleyen vatandaşlar hem Türk Bayrağı asarak hem de alkışlayarak öğrencilere destek verdi.

Şehir içi yolundan Fındıklı meydanına doğru yürüyen gençlere bir grup taksici de grubun arkasında konvoy yaparak kornalarla destek verdi.

Fındıklı meydanında toplanan öğrenciler burada saygı duruşunda bulundu   ve İstiklal Marşı okudu. Kendini emekli eğitim görevlisi olarak tanıtan bir vatandaş gençlerin yapmış olduğu mitingi takdir ettiğini dile getirerek ‘’sizleri kutluyorum, bu miting bir kürt tepkisi mitingi değildir. Bu miting Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan herkesin mitingidir, PKK'ya karşı bir mitingdir’’ dedi.

Slogan ve alkışların ardından yapılan basın açıklamasında ‘’Geçtiğimiz günlerde Tokat’ın Reşadiye ilçesinde hain pusu sonucu öldürülen asker arkadaşlarımız adına bu mitingi düzenledik. Açılım gibi saçmalıklarla Türkiye’nin üstüne gelmeye çalışanlara dur diyeceğimizi belirtiyoruz.’’ dedi.

yuruyus-findikli-1.jpg