Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis istifa etti

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis istifa etti
"Referandumda ‘Evet’ oyu çıkarsa istifa ederim" diyen Yunan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, halk kreditörlerin kurtarma paketine ‘Hayır’ oyu verdiği halde istifa ettiğini açıkladı.

Bu sabah saatlerinde kendi internet sayfasında bir yazı paylaşan Varoufakis, Yunanistan’ın Avrupalı partnerlerinin baskısı üzerine bakanlıktan çekildiğini ilan etti.

Varoufakis, “Referandum sonuçlarının açıklanmasından kısa bir süre sonra bazı Eurogrup katılımcılarının ve bazı ortakların toplantılarında bulunmamamı tercih ettiklerinden haberdar edildim” yazdı.

Maliye Bakanı, “Başbakan Alexis Çipras, bunu anlaşmaya varmada yardımcı olacağı şeklinde yorumladı. Bu nedenle bugün maliye bakanlığını bırakıyorum” diye ekledi.

yanis-varoufakis.jpg

Referandumda ‘Hayır’ oyunun yüzde 61 oranında çıkmasıyla ilgili olarak Bakan Varoufakis, “5 Temmuz referandumu küçük bir Avrupa ülkesinin borç esaretine karşı bir isyanı olarak tarihe yazılacak. Demokrasi için yapılan bütün mücadeleler gibi bu hareket de, Avrupa’nın 25 Haziran ültimatomuna tarihi bir yüz çevirmedir” sözlerini kullandı.

İstifa eden bakan ayrıca “Evet ve Hayır oylarıyla bölünen ülkenin, referandum ardından borçları yapılandırma, kemer sıkma, yeniden gelir dağılımı yoluna gitme, ve gerçek reformlara ihtiyacı var” ifadelerine de yer verdi.