Yunus Koç, “Alın Teri-2” Fotoğraf Sergisini Rize'de Sanatseverlerle Buluşturdu

Yunus Koç, “Alın Teri-2” Fotoğraf Sergisini Rize'de Sanatseverlerle Buluşturdu
Rizeli fotoğraf sanatçısı Yunus Koç’un 53 fotoğrafından oluşan ‘Alın Teri 2’ adlı sergisi Rize’de sanatseverlerle buluştu.

Fotoğrafseverlerin yakından tanıdığı usta fotoğrafçılarımızdan Rizeli fotoğraf sanatçısı Yunus Koç’un 53 fotoğrafından oluşan ‘Alın Teri 2’ adlı sergisi, İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.

31 Mart akşamına kadar açık kalacak serginin açılış törenine, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkan Vekili Sultan Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu birlikte fotoğrafseverler ve vatandaşlar katıldı.

yunus-koc-alin-teri-2-fotograrf-sergisi-rizede-acildi-(1).jpg

Koç’un sergisinde yedi  yıldır üzerinde çalıştığı unutulmaya yüz tutmuş meslek’ler  ve bu mesleklerin ustalarından oluşan fotoğraf albümü ile birlikte fotoğraf sergisinde keçecilik, elekçilik, aynalı çarık, hallaç gibi çok özel kareler yer alıyor.

Koç, 31 Mart akşamı saat 19.00'da ise İsmail Kahraman Kültür Merkezi Küçük Salonda  “İnsan ve fotoğraf” sunumu adı altında fotoğrafseverle söyleşide bulunacak.

Koç, Rize’deki sergisinin ardından ise 14 Nisan Cuma günü Saat: 18.00’de Trabzon’da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde ‘Alın Teri 2’ adlı sergisini sanatseverlerle buluşturacak.

yunus-koc-alin-teri-2-fotograrf-sergisi-rizede-acildi-(14).jpg

Yunus Koç kimdir?

1965 yılında Rize de doğan sanatçı ilk fotoğraf eğitimini ortaokul yıllarında aldı. Foto Forum-Trabzon, İFOD-İzmir, İZFOD-İzmir Doğa Fotoğrafçıları Dernekleri üyesidir. Bornova Kent Kültür Yaşam Derneği sponsorluğunda ''Önce İnsan'' adlı albümü, Tesco Kipa A.Ş. sponsorluğunda ''Türkiye'den Esintiler'' adlı albümü, Çiftbağcı AVM sponsorluğunda Alın Teri - Alın Teri II- albümleri yayınlanmıştır. Altı kişisel fotoğraf sergisi açmış çeşitli karma sergilere katılmıştır.

Karadeniz'den Yansımalar, Önce İnsan, Yollar ve Yolcular, Alın Teri, Yunus Gibi, Yansımalar Yedi Göller, Benim İstanbul'um, Retrospektif isimli sunum ve söyleşilerini Türkiye'nin çeşitli illerinde gerçekleştirmiştir.

Uluslararası ve ulusal yarışmalarda başarı ve dereceleri olan sanatçı fotoğraf konulu seminerler vermekte ve danışmanlık yapmaya devam etmektedir.

Yaşadığımız çağdan gelecek kuşaklara bir belge, kültürel miras bırakabilme çabası ile uzun soluklu projeler üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir. Bu bağlamda da Türkiye de kaybolmakta olan eski meslekler ve son ustaları Türkiye'nin neresinde olursa olsun onları buldu. Son güçlerine kadar teknolojiye direnen el emekçileri ve onların direnişine ortak olmaya çalışan bir göz oldu Yunus Koç.

Teknolojiye direnen el emekçisi bu gizli kahramanları çalıştıkları yerde bulup belgeleyerek tarihe tanıklık yapan Yunus Koç, aynı zamanda tarihe güzel bir imza atıyor.

Tek amacı geleceğe iz bırakmak olan Fotoğraf  Sanatçısı Yunus Koç, Türkiye'nin her bölgesinden kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin ustalarına ulaştı. Otuzbinden fazla fotoğraf çekti. Bunun için binlerce kilometre yol kat etti. Bu çalışmalarını Alın Teri, Alın Teri II adları ile albüm haline getirdi. İlk İzmir de sergilenen Alın Teri II sergisi Rize'de ardından Trabzon'da sergilenecek. Tüm Türkiye yi gezecek olan sergi geleceğe iz bırakacak türden. Adım adım her yeri gezecek sergi, kaybolmaya yüz tutmuş el emekçilerini ve kaybolan meslekleri tüm Türkiye ye tanıtarak geleceğe taşıyacak.

yunus-koc-alin-teri-2-fotograrf-sergisi-rizede-acildi-(2).jpgyunus-koc-alin-teri-2-fotograrf-sergisi-rizede-acildi-(3).jpgyunus-koc-alin-teri-2-fotograrf-sergisi-rizede-acildi-(13).jpg

yunus-koc-alin-teri-2-fotograrf-sergisi-rizede-acildi-(5).jpgyunus-koc-alin-teri-2-fotograrf-sergisi-rizede-acildi-(7).jpgyunus-koc-alin-teri-2-fotograrf-sergisi-rizede-acildi-(9).jpgyunus-koc-alin-teri-2-fotograrf-sergisi-rizede-acildi-(10).jpg

yunus-koc-alin-teri-2-fotograrf-sergisi-rizede-acildi-(11).jpgyunus-koc-alin-teri-2-fotograrf-sergisi-rizede-acildi-(6)-001.jpgyunus-koc-alin-teri-2-fotograrf-sergisi-rizede-acildi-(12).jpgyunus-koc-alin-teri-2-fotograrf-sergisi-rizede-acildi-(8).jpg