Yüreğine Sor'a Laz Ayarı

Yüreğine Sor'a Laz Ayarı
Çamlıhemşin'de çekilen “Yüreğine Sor” filminin bir sahnesinde Lazların Hristiyan olarak gösterilmesine gösterilen büyük tepkiden sonra filmde ince ayar yapılma çalışmaları başlatıldı.

Ünlü Yönetmen Yusuf Kurçenli'nin yönettiği ve Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde çekilen “Yüreğine Sor” adlı sinema filminin içinde ki bir sahne de Lazların sanki Hrıstiyanmış gibi gösterilmesine gösterilen tepkiler filmde revizyona gidilmesi ihtiyacının doğmasını sağladı.

Sitemizde de yer verdiğimiz "Lazlar Özür Bekliyor" adlı haberimizde Lazları Hristiyanmış gibi gösteren bölüm olan ''biz Hristiyan olmadan önce neydik acaba'' cümlesinin geçtiği bölümünü kaldırma çalışmasına başlandığını duyurmuştuk. 

Yusuf Kurçenli'nin yönettiği filmde ünlü aktris Tuba Büyüküstün gayri Müslim bir erkeğe aşık olan, Esma adlı Müslüman kızı canlandırıyordu. Filmde yer alan bir sahnede Laz erkeği rolündeki sanatçının birlikte oturduğu arkadaşlarına “ Biz Lazlar Hiristiyan olmadan önce neydik” şeklindeki sözleri büyük tepkilere neden olmuştu. 

Kamuoyunda oluşan yoğun tepkilerden sonra Lazları Hristiyanmış gibi gösteren bölüm olan ''biz Hristiyan olmadan önce neydik acaba'' cümlesinin geçtiği bölümü kaldırma çalışmasına başlandığı bildirildi.
 
İşte o fragman:

İLGİLİ HABERİMİZ

https://www.olay53.com/haber/lazlar-ozur-bekliyor-13655.htm

Kaynak: Cemil Kus