Yurt Dışındaki Seçmenler Yarın Sandık Başına Gidiyor

Yurt Dışındaki Seçmenler Yarın Sandık Başına Gidiyor
Yurt dışında yaşayan seçmenler, 16 Nisan'da yapılacak olan anayasa değişikliğine ilişkin referandumda oy kullanmak için yarın sandık başına gitmeye...

Yurt dışında yaşayan seçmenler, 16 Nisan'da yapılacak olan anayasa değişikliğine ilişkin referandumda oy kullanmak için yarın sandık başına gitmeye başlayacak.

Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği seçim takvimine göre, oy verme işlemleri yurt dışında 9 Nisan, gümrük kapılarında ise 16 Nisan'a kadar devam edecek. Seçmenler, yurt dışında 57 ülkede, 120 temsilcilikte oy kullanabilecek. Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransave İşviçre'de yaşayan seçmenler yarın sandık başına gitmeye başlayacak. Bu ülkelerde oy kullanma işlemi 9 Nisan'a kadar devam edecek. Oy verme işlemleri ABD'de 1 Nisan, Birleşik Krallık'ta 6 Nisan, KKTC ve Hollanda'da 5 Nisan, İtalya ve Suudi Arabistan'da 7 Nisan, Rusya ve Yunanistan'da 8 Nisan'da başlayıp, 9 Nisan'a kadar devam edecek. Çin, Güney Afrika ve Japonya'da ise sadece 9 Nisan'da oy verilecek. Gümrük kapılarında yarın saat 08.00'de başlayacak olan oy kullanma işlemi, 16 Nisan saat 17.00'ye kadar devam edecek.

Kaynak:IHA