Yurttan Kar Manzaraları

Yurttan Kar Manzaraları
Balıkesir'de yağan kar, sürücülere zor anlar yaşattı. Muş ve Kırıkkale'de köy yolları kapandı.

Balıkesir'de yağan kar, sürücülere zor anlar yaşattı. Muş ve Kırıkkale'de köy yolları kapandı. Karın tadını ise bitlis ve ağrılılar kayak yaparak çıkardı. İşte yurttan kış manzaraları.

ONLARCA ARAÇ KARDA MAHSUR KALDI

Kazdağları'nda sabah saatlerinde başlayan ve akşama doğru giderek şiddetlenen kar yağışı nedeniyle Balıkesir Edremit ilçesi ile Çanakkale'nin Yenice ilçelerini bağlayan kara yolunda onlarca araç mahsur kaldı.

Kar nedeniyle rampalardan çıkamayan araçlar ve yolcuları zor anlar yaşadı.

MUŞ'TA 24 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Muş'ta gece saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle merkezde 4, Bulanık ilçesinde ise 20 köy yolunu ulaşıma kapadı. Ekipler, köy yollarını yeniden ulaşıma açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kent merkezinde de etkili olan kar yağışı şehri beyaza bürüdü. Trafikteki sürücüler zaman zaman ilerlemekte güçlük yaşıyor.

KARLA KAPLANAN KÖY YOLLARI ULAŞIMA AÇILDI

Kırıkkale'de de gece saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle köy yolları kapandı.

Karayolları ekipleri ise bölge için seferber oldu. Rakımı yüksek olan Uzunlar, Kazmaca ve Sarıkayalar köyünde karla kaplanan yollar ulaşıma açıldı.

BARTIN'DA KARLAR ERİDİ, IRMAK TAŞTI!

Bartın'da ise karlar yağmurun yağmasıyla eridi. Kent merkezinden geçen Bartın ırmağında su seviyesi yaklaşık 5 metre yükseldi. Irmaktaki su seviyesinin yükselmesiyle beraber Çağlayan mevkiinde araç yolu kapandı, aydınlatma direkleri su altında kaldı. Yalı mevkiinde de iskelelerin su altında kaldığı görüldü.

BİTLİS'TE KAYAK SEZONU AÇILDI

Bitlis'te ise vatandaşlar karın sefasını sürüyor. Türkiye'nin en fazla kar yağışı alan illerinden bir olan kentte kar kalınlığı kent merkezinde 2, yüksek kesimlerde ise 3.5 metreye ulaştı.

Kayak merkezlerine akın eden vatandaşlar karın tadını çıkarıyor.

AĞRI, GECE KAYAĞI İLE BULUŞTU

Ağrılılar da kayak pistlerinde. Kışın en sert geçtiği illerden biri olan Ağrı'da vatandaşlar -30 derecede gece kayağı yaparak pandeminin stresinden uzaklaşıyor.

Yurttan Kar Manzaraları

Yurttan Kar Manzaraları

Kaynak:IHA