Yüz yıllık bal bulundu

Yüz yıllık bal bulundu
Muğla’nın Marmaris ilçesinde bozulmadan günümüze kadar ulaşmış 100 yıllık kara kovan balı bulundu.

Marmaris’e bağlı Bayır köyünde arıcılık yapan Hasan Ali Vural, anne ve babasının yaşadığı evin bodrum katında bulduğu küpün içerisinde kara kovan balı olduğunu fark etti. Bayır köyünde tarihi çınar ağacının olduğu bölgede çeşitli hediyelik eşyası ve bal üzerine dükkanı bulunan Vural, bulmuş olduğu küpü incelediğinde küpün içerisinde hiç bozulmadan günümüze kadar gelen hakiki kara kovan balı olduğunu keşfetti.

Balın bir asır bozulmadan günümüze kadar gelmesine şaşırdığını ifade eden Vural, “Babamızdan miras kalan arıcılık mesleğini yıllardır yapmaktayım, ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum dedi ve ekledi, ülkemizde son zamanlarda merdiven altı imalat sahte bal furyası almış başını gidiyorken, küpün içerisinde bulmuş olduğumuz bal yüz yıl geçmesine rağmen hiç bozulmamış bir şekilde günümüze kadar ulaşmıştır. Televizyonlarda sürekli gerçek hakiki bal diye millete glikozdan üretilen sahte bal satıyorlar.

Köylünün ürettiği ürünlere tüketicilerimiz güvensin bizim ürünlerimizde kesinlikle katkı maddesi yoktur, ürünlerimizi alıp gönül rahatlığı ile tüketebilirler. Hasan Ali Vural sözlerine şöyle devam etti. Bu küpün ve içerisindeki hakiki kara kovan balını işletmesini yaptığım iş yerimde turistik amaçlı sergileyeceğim dedi. Marmaris’in Bayır köyünde hediyelik eşya dükkanı olan Hasan Ali Vural dükkanına gelen hamile bayanlardan, kanser hastalarından, gazilerden ve şehit yakınlarından yaptıkları alışveriş karşılığında hiçbir ücret talep etmiyor” dedi.