Yüzlerce Peygamber Sevdalısı Katıldı

Yüzlerce Peygamber Sevdalısı Katıldı
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri içerisinde düzenlenen İlahi Şölen programına Rizelilerin katılımı yoğun oldu.

Rize İl Müftülüğü, Çaykur Genel Müdürlüğü ve Rize Belediyesi'nin katkılarıyla 2 Mart Kapalı Spor Salonunda düzenlenen Kutlu Doğum Haftası İlahi şölen programına Rize Belediye Başkan Vekili Temel Ali Uzun, İl Müftüsü Yusuf Doğan, Kamu Hastaneleri Birliği Rize İli Sağlık Genel Sekreteri Dr. Şafak Sünbül, Yusuf Karali Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, Daire amirleri, STK temsilcileri ve salonu hıncahınç dolduran Rizeli vatandaşlar katıldı. Programa katılan vatandaşlara girişlerde Gül dağıtımı gerçekleştirildi.

Açılış Kur-an-ı Kerim Okuma yarışmasında Dünya birinciliği olan Mustafa Özcan Güneşdoğdu’nun Kur-an tilaveti ile başladı. Kur-an tilavetinin ardından sahneye davet edilen İl Müftüsü Yusuf Doğan, Mustafa Özcan Güneşdoğdu’ya çiçek ve plaket takdim etti.

 ilahi-programi-kutlu-dogum-haftasi-rize-(10).jpg

İl Müftüsü Yusuf  Doğan Dua ederek başladığı konuşmasında katılımcılara yoğun ilgilerinden dolayı teşekkür etti. Vuslat gecesinde birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Doğan, ”Efendiler efendisi’nin (sav) ışığında, O’nun iklimini teneffüs etmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Hz. Peygamberi sadece anmak yetmez, anlamak da gerekir. Programın hazırlanmasında maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Belediye, Çaykur ve tüm kesimlere minnet ve şükranlarımı sunarım." diye konuştu.

ilahi-programi-kutlu-dogum-haftasi-rize-(14).jpg

Programda Kutlu Doğum Haftası nedeni ile destek ve katkı sağlayan kuruluşlara plaket verilirken önceki gün gün boyu  verdiği ücretsiz Lunapark hizmetinden dolayı, tesis sahibi Cengiz Şafak’a plaketini Kamu Hastaneleri Birliği Rize İli Sağlık Genel Sekreteri Dr. Şafak Sünbül, aynı şekilde gün boyu taşımacılık hizmetini ücretsiz olarak vatandaşlara yansıtan SS 8 Nolu Şehiriçi Dolmuş Minibüsçüler Kooperatif Başkanı Sultan Dinç’e plaketini Rize Belediye Başkan Vekili Temel Ali Uzun, sahne ve platform düzenlemesini ücretsiz  kuran, RMS Ses ve Işık sistemleri sahibi Enver Sedat Ayçelik’e, plaketini Yusuf Karali Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin takdim etti.

Program, Mustafa Özcan Güneşdoğdu’nun verdiği İlahi Şöleni ile devam etti. Şölen de sürpriz olarak sahne de Mustafa Özcan Güneşdoğdu’nun İlahileri ile Semazenlerin yapmış olduğu gösteri ilgi odağı oldu.

İlahi Şöleni Protokol ve çocukların sahne önüne davet edilip,” Sevdim seni Mabuduma”, ”Cürmüm ile geldim sana” İlahileri hep beraber söylenerek  sona erdi.

ilahi-programi-kutlu-dogum-haftasi-rize-(1).jpg

ilahi-programi-kutlu-dogum-haftasi-rize-(2).jpg

ilahi-programi-kutlu-dogum-haftasi-rize-(3).jpg

ilahi-programi-kutlu-dogum-haftasi-rize-(4).jpg

ilahi-programi-kutlu-dogum-haftasi-rize-(5).jpg

ilahi-programi-kutlu-dogum-haftasi-rize-(6).jpg

ilahi-programi-kutlu-dogum-haftasi-rize-(7).jpg

ilahi-programi-kutlu-dogum-haftasi-rize-(8).jpg

ilahi-programi-kutlu-dogum-haftasi-rize-(9).jpg

ilahi-programi-kutlu-dogum-haftasi-rize-(12).jpg

ilahi-programi-kutlu-dogum-haftasi-rize-(11).jpg

ilahi-programi-kutlu-dogum-haftasi-rize-(13).jpg