Zaimoğlu Rehberler Günü Mesajı Yayımladı

Zaimoğlu Rehberler Günü Mesajı Yayımladı
Marka Rize Kültür Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Hüsnü Kemal Zaimoğlu mesaj yayımlayarak turist rehberlerinin 21 Şubat Dünya Rehberler Günü’nü kutladı

Zaimoğlu, Rize'nin Turizm'de gözde mekan haline geldiğini ifade ederek, kurulacak Rehberler Odası ile kokartlı rehber açığını kapatarak Rize'ye yeni ivmeler kazandıracaklarını söyledi.

1990'dan beri tüm dünya rehberlerinin çatı federasyonu "World Federation of Tourist Guide Associations (WFTGA)" ve ilgili birimler tarafından kutlanan "Dünya Rehberler Günü" mesleğimizin tanıtımı açısından büyük bir öneme sahiptir. Zira rehber demek o şehrin sesli tarihi,kültürü, doğası ve doğru tanıtımı demektir. 

O günden bu yana kutlanan dünya rehberler günü maalesef güzel şehrimiz Rize'de buruk kalmaktadır. Dünyanın en güzel ve en özel yerinde yaşayan biri olarak bu burukluğu derinden hissetmekteyim. Rize'de neden kokartlı rehberimiz yoktur vede bu büyük eksikliktir.

husnu-kemal-zaimoglu-002.jpg

Bu güzel şehrimiz artık 10 yıl sonra muhteşem bi turizm destinasyonu olacak. Şu anda yapılan 5 yıldızlı otelimiz yakın zamanda açılacak ve 3 yıl içinde eski Dedeman otelin yeri muhteşem bi otel olarak hayata geçecek. Bunun yanında devletimizin yapacağı havalimanı,  kış turizmi için yapılacak muhteşem kayak merkezi ve Rize'miz için yapılan diğer yatırımları taktirle izlemekteyiz. İşte bütün bunların en önemli tamamlayıcıları rehberlerimizdir.

Çözüm olarak Rize'de ivedilikle Tureb izni veya turizm bakanlığı ile rehberlik kursu açılması (4 yıl lisans mezunu) elzemdir. Bunun için geç kalmamalı gerekli mercilerin bunun için hazırlık yapması gerekmektedir. Kurulacak Rize rehberler odası ile Rizemiz her zaman ki gibi hak ettiği yeri alacaktır. Bu düşüncelerle; Mikro anlamda rizemizde makro anlamda ülkemizde turizmde dünya liderliğine oynayacağımız günlerin kısa sürede gelmesi temennisi ile bütün rehberlerin 21 Şubat Dünya Rehberler Günü'nü kutluyorum.