Zaimoğlu'ndan Trabzon Medyasına: Asparagas Haberler Hiç Kimseye Fayda Sağlamaz

Zaimoğlu'ndan Trabzon Medyasına: Asparagas Haberler Hiç Kimseye Fayda Sağlamaz
MarkaRize Kültür, Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Hüsnü Kemal Zaimoğlu, Trabzonspor’un Bursaspor maçı nedeniyle Trabzonsporla Rizespor arasında yaşananlarla, Trabzon-Rize dostluğunun bozulmasına neden olacak yönde yayın yapan Trabzon medyasını eleştirdi.

MarkaRize Kültür, Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Hüsnü Kemal Zaimoğlu, Trabzon’da yayın yapan bir internet sitesinde yayınlanan “Rize'de 61 plakalara ceza yağıyor, Trabzon Ayder'i sildi!” başlıklı asparagas haber ile ilgili yaptığı açıklamada, yapılan haberin gerçekle bağdaşmadığını ve bu tür sorumsuz ve kötü niyetli davranışlarla haberlerin hiç kimseye bir fayda sağlamayacağını belirterek, “Her şeyden önce isnat edilen suça ispat lazımdır” dedi.

Hem MarkaRize Kültür Sanat ve Turizm Derneği Başkanı hem de Trabzon’da TÜRSAB’a bağlı A acentesi şirket sahibi olarak 53 ve 61 plakalı araçlarla haftada iki gün Ayder ve Uzungöl tur programları yaptığını kaydeden MarkaRize Kültür, Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Hüsnü Kemal Zaimoğlu, “Ayder’deki turizm lokasyonlarına giderken Çiftekavak mevkiinde bulunan emniyet kontrol noktasında bizim araçlar da durdurulmaktadır. Bu araçların durdurulması bir şahsın, bir bürokratın veya bir şehrül eminin hedef göstererek yapmış olduğu bir iş olmadığını görmekteyiz. Buradaki amaç, hem iç pazar hem de dış pazardan gelen bütün misafirleri kaliteli ve güvenli bir taşımacılık amacıyla yapılan rutin bir gerekliliktir.” diye konuştu.

Başkan Zaimoğlu, “Bizler, sektör olarak daha verimli, daha özverili, daha kaliteli bir turizm yapmak istiyorsak güvenlikten ödün vermememiz gerekmektedir. Trabzonspor ve Rizespor arasında mevcut olan bir durum olmuş, farklı söylemler söylenmiş olabilir. Bu durum ve söylemler iki kulübün arasındaki spesifik bir konudur. Ama, bizim Trabzon Rize kardeşliğimiz mahşere kadar devam edecektir. Kim hangi yazıyı yazarsa yazsın, ne söylerse söylesin mutlaka bir Trabzonlunun iyi bir Rizeli dost kardeşi vardır; bir Rizelinin de Trabzonlu iyi bir dost kardeşi vardır. Bu kadim dostluğumuz hem ticarette hem siyasette, hem sosyal hayatta kısacası her alanda devam etmektedir. Bundan dolayıdır ki, Uzungöl, Sümela Manastırı, Ayder, Karagöl gibi turizm destinasyonlarından hiç biri birbirinden ayrı düşünülemez. Her biri birbirinden kıymetlidir.” Şeklinde konuşarak, “Rize’den Uzungöl’e; Trabzon’dan Ayder’e gitmek isteyen hem yerlisi, hem yabancısı bu güzergahlardaki yolları kullanmaktadır. Bu yollardaki güvenliği ne kadar doğru yapabilirsek yaptığımız iş, o kadar kıymetli olacaktır. Şunu unutmayalım ki, turizm, bacası olmayan bir fabrikadır ve bu fabrika büyük bir geminin içerisindedir. Bu gemide emektar kaptanlar, cefakar rehberler, uykusuz acenteler, hizmetkar oteller, naif restoranlar dâhil bu hizmet içerisinde olan herkes birlikte bu gemide seyir sürmektedir. Dar zamanda turizm yapmaktayız. Çok zamanda ise yalnız kalmaktayız. Bundan dolayıdır ki, işimizi en doğru yapmalıyız ve Trabzon Rize kardeşliğini baki tutmak zorundayız.” dedi.