Zapatero:15 Temmuz Gecesini Yaşamış Gibi Oldum

Zapatero:15 Temmuz Gecesini Yaşamış Gibi Oldum
"Dünya Akıllı Şehirler Kongresi 2018" programına katılan eski İspanya Başbakanı José Luis Rodrguez Zapatero, FETÖ'nün 15 Temmuz'da yaşananları sanal...

"Dünya Akıllı Şehirler Kongresi 2018" programına katılan eski İspanya Başbakanı José Luis Rodrguez Zapatero, FETÖ'nün 15 Temmuz'da yaşananları sanal gerçeklik teknolojisi ile izledi. Zapatero, "Çok gerçekçiydi. 15 Temmuz gecesini yaşamış gibi oldum" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) ev sahipliğinde Yenikapı Avrasya Sanat ve Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilen "Dünya Akıllı Şehirler Kongresi 2018"in (World Cities Congress Istanbul 2018) dünkü açılışına katılan eski İspanya Başbakanı José Luis Rodrguez Zapatero, fuar alanındaki İBB'nin "15 Temmuz Şehitler Köprüsü Sanal Gerçeklik Standı"nı da gezdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'in de katıldığı stant gezisi sırasında FETÖ'nün hain darbe girişimini unutturmamak ve nesilden nesile aktarılmasını sağlamak için hazırlanan dünyanın en büyük "Sanal Gerçeklik Projesi" olan İBB'nin "15 Temmuz Şehitler Köprüsü Sanal Gerçeklik Standı" da ziyaret edildi.

Eski İspanya Başbakanı Zapatero, stant gezisi sırasında İBB Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Boğaz Köprüsü'nde (15 Temmuz Şehitler Köprüsü) yaşananları sanal gerçeklik teknolojisi ile izledi.

Görüntülerden çok etkilendiğini belirten Zapatero, "Çok gerçekçiydi. 15 Temmuz gecesini yaşamış gibi oldum" dedi.

Stant ziyaretinde Zapatero'ya teknik bilgiler de verildi. Videoyu hazırlayan yazılım mühendisleri ve diğer çalışanları ayrı ayrı tebrik eden Zapatero, "Gerçekten güzel bir iş ortaya çıkarmışsınız. Daha önce de izlediğim sanal gerçeklik videolarından çok farklıydı. Adeta o geceyi yaşamış gibi oldum" dedi.

Başkan Mevlüt Uysal'a, "15 Temmuz gecesi İBB olarak neler yaşadınız, kaç kişi yaşamını yitirdi, kaç yaralı vardı?" diye soran Zapatero'ya şu cevabı verdi:

"O hain darbe girişimine karşı hepimiz sokağa indik. Vatandaşlarımız göğsünü hainlere karşı siper etti. 15 Temmuz tarihimizin unutulmayacak destanları arasında yer almıştır. İBB binamızın önünde 14 vatandaşımız darbeciler tarafından şehit edildi, 182 vatandaşımız da gazi oldu."

Zapatero:15 Temmuz Gecesini Yaşamış Gibi Oldum

Zapatero:15 Temmuz Gecesini Yaşamış Gibi Oldum

Zapatero:15 Temmuz Gecesini Yaşamış Gibi Oldum

Kaynak:IHA