Zap’tan Acı Haber: 2 Şehit, 2 Yaralı

Zap’tan Acı Haber: 2 Şehit, 2 Yaralı
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesinde, bölücü terör örgütü (BTÖ) tarafından el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi...

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesinde, bölücü terör örgütü (BTÖ) tarafından el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 2 askerin şehit olduğunu, biri ağır olmak üzere 2 askerin yaralandığını açıkladı.

TSK'dan yapılan yazılı açıklamada, 16 Ekim 2017 tarihinde akşam saatlerinde Irak Kuzeyi Zap bölgesinde, bölücü terör örgütü (BTÖ) tarafından el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucunda iki askerin şehit olduğu, biri ağır olmak üzere 2 askerin yaralandığı bildirildi. Çatışma sonrası, Zap bölgesine hava harekatı gerçekleştirildiği aktarılan açıklamaya göre; harekatta 6, Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile 2 olmak üzere toplam 8 bölücü terör örgütü mensubu daha etkisiz hale getirildi. Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz. Türk Silahlı Kuvvetleri asil Türk milletinden almış olduğu güç ile tüm terör örgütleriyle mücadelesine en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir" ifadelerine yer verildi.

(Caner Ünver / İHA)

Kaynak:IHA