Zavendikli Mustafa Hoca Kabri Başında Anıldı

Zavendikli Mustafa Hoca Kabri Başında Anıldı
Rize’nin kanaat önderlerinden, gönül insanı ‘Zavendikli Mustafa Hoca Efendi’ olarak bilinen Mustafa Yıldız Hoca vuslatının 14. yıl dönümünde kabri başında dualarla anıldı.

Rize'nin ve bölgenin manevi önderlerinden, kanaat önderi, gönül insanı ve önemli din alimlerinden ‘Zavendikli Mustafa Hoca Efendi’ olarak bilinen Mustafa Yıldız Hoca Efendi, vefatının 14. yıl dönümünde Güneysu ilçesi Başaran Köyündeki (Zavendik) kabri başında dualarla anıldı.

Merhum Zavendikli Mustafa Hoca’nın kurucusu olduğu Rize İrşad Vakfı ile Zavendikli Mustafa Hoca Kur-an Kursları’nın organizesinde gerçekleşen anma programına, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize Belediye Başkan Vekili Muhittin Aydın Bilsel, Güneysu Kaymakamı Muhammed İkbal Yelek, Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı, Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Seyit Badır, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet Yılmaz, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehzadebaşı Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Ercan Çakıroğlu, Kurra Hafız Kemal Tosun ve Zavendikli Mustafa Hoca Kur'an Kursları Hocası Hafız Hasan Keleş tarafından Kur’an ziyafeti verildi.

Rize Milletvekili Avcı, Müftü Çakmakçı, Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Badır ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz'ın konuşmalarının ardından duayı İl Müftüsü Naci Çakmakçı yaptı.

zavendikli-mustafa-hoca-kabri-basinda-anildi-5.jpg

zavendikli-mustafa-hoca-kabri-basinda-anildi-4.jpg

zavendikli-mustafa-hoca-kabri-basinda-anildi-3.jpg

zavendikli-mustafa-hoca-kabri-basinda-anildi-2.jpg

zavendikli-mustafa-hoca-kabri-basinda-anildi-1.jpg

zavendikli-mustafa-efendinin-vefat-yildonumunde-gerceklestirilen-anma-programi-2.jpg

zavendikli-mustafa-efendinin-vefat-yildonumunde-gerceklestirilen-anma-programi-1.jpg

zavendikli-mustafa-efendinin-vefat-yildonumunde-gerceklestirilen-anma-programi-3.jpg

zavendikli-mustafa-hoca-kabri-basinda-anildi-7.jpg

Kaynak:İBRAHİM KÖROĞLU

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum