Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca, Ölümünün 9. Yılında Rize'de Anılacak

Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca, Ölümünün 9. Yılında Rize'de Anılacak
Rize’nin kanaat önderlerinden gönül insanı Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendi için vuslatının 9. Yıldönümünde Rize’de anma programı düzenlenecek.

Rize İrşad Vakfı ve Zavendikli Mustafa Hoca Kur-an Kursları Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Ali Saruhan, “İlimiz kanaat önderlerinden gönül insanı Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendi’nin vefatının 9. Yıldönümü münasebetiyle tertiplediğimiz, ‘Kur’an ziyafeti, anma ve anlama’ 31. Dönem 42 kız ve 54 erkek hafızlarımızın icazet merasimi 20 Ekim Cumartesi günü saat: 18.00’da İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenecektir.” dedi.

Araştırmacı Yazar Abdurrahman Uzun’un sunumuyla gerçekleşecek programa, Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, 20. Dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz ve Şeyhul Kurra, Reisü’l Kurra Vekili Mustafa Demirkan’ın katılacağını ve bu isimlerin birer konuşma yapacağını kaydeden Ahmet Ali Saruhan Hoca, İstanbul Beyoğlu Kasımpaşa Piyale Paşa Camii İmam Hatibi Kurra Hafız İshak Danış ile Zavendikli Mustafa Hoca Kopuzlar Kur’an Kursu Hocası Kurra Hafız Mustafa Türüt’ün programda Kur’an ziyafetinde bulunacaklarını belirtti.

Saruhan Hoca, Rize İrşad Vakfı ile Zavendikli Mustafa Hoca Kur-an Kursları’nın organize edeceği, Rize İl Müftülüğü ile Rize Belediyesi ve Güneysu Belediyesinin destek vereceği programda ayrıca, Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendi Kur’an Kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 42 kız ve 54 erkek olmak üzere toplam 96 hafız ve hafizenin icazet merasiminin de yapılacağını kaydederek, Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendi’yi anma ve 2018 yılı 96 öğrencinin icazet merasimi programına katılmaları yönünde tüm halkımıza davette bulundu.

zavendikli-mustafa-yildiz-hoca,-olumunun-9.-yilinda-rizede-anilacak.jpgzavendikli-mustafa-yildiz-hocaefendi-kur’an-kurslari-icazet-merasimi.jpg