Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendi Rize’de Anıldı

Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendi Rize’de Anıldı
Rize’nin önemli şahsiyetlerinden ve manevi dinamiklerinden ilim, ihlas ve gönül adamı Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendi ölümünün 10. yıl dönümünde Rize’de anıldı.

Rize’nin önemli şahsiyetlerinden ve manevi dinamiklerinden biri olan ve daha çok ‘Zavendikli Mustafa Efendi’ olarak bilinen ilim, ihlas ve gönül adamı Mustafa Yıldız Hocaefendi ölümünün 10. yıl dönümünde Rize’de anıldı. Anma programına Rizeliler yoğun ilgi gösterirken, katılımcılar salona sığmadı.

Rize İrşad Vakfı ile Zavendikli Mustafa Hoca Kur-an Kursları’nın organizesinde Rize İl Müftülüğü ile Rize Belediyesi ve Güneysu Belediyesinin destekleriyle Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendi’nin vefatının 10. Yıldönümü dolayısıyla ‘Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendi’nin vuslatının 10. Yıldönümü anma, anlama ve 32. Dönem İcazet Merasimi”, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

zavendikli-mustafa-yildiz-hocaefendi-rizede-anildi-foto-galeri.jpg

Programa, 20. Dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, Rize İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın, Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın, Reisü’l Kurra Vekili Şeyh-ül Kurra Mustafa Demirkan, Rize İrşad Vakfı ve Zavendikli Mustafa Hoca Kur-an Kursları Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Ali Saruhan, Rize İrşad Vakfı Müdürü Kadir Kara, AK Parti Güneysu İlçe Başkanı Mehmet Akif Karslı, MÜSİAD Rize Şube Başkanı Recep Taylan, İl Müftü Yardımcıları Naci Çakmakçı ve Abdullah Köseoğlu, ilçe müftüleri, Zavendikli Mustafa Hoca Kopuzlar Kur’an Kursu Yöneticisi/Hafızlık Hocası Kurra Hafız Mustafa Türüt, Üsküdar Büyük Çamlıca Camii İmam Hatibi Kurra Hafız İshak Danış, Üsküdar Ferah Mahallesi Yeni Camii Müezzin-Kayyımı İstanbul Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması Birincisi Kurra Hafız Harun Reşit Danış, Zavendikli Mustafa Hoca Kopuzlar Kur’an Kursu Hafızı Karadeniz Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışma İkincisi Hafız Abdussamed Koçali, Amasya / Merzifon ilçesinde İmam Hatip Merhum Zavendikli Hocamızın Torunu Kurra Hafız Furkan Yağcıoğlu, icazet alacak hafızlarla aileleri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstiklal Marşı ve Kur’an tilavetiyle başlayan programda Merhum Zavendikli Mustafa Hocanın oğlu Hacı Kudret Yıldız Hoca ve Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın’ın selamlama konuşmalarının ardından Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın konuşmasını gerçekleştirdi.

Müftü Yalçın konuşmasında, Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi’yi anma nedenlerinden bahsederek neden Kur’an eksenli bir hayat yaşanması gerektiğini anlattı.

Müftü Yalçın, Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi Kur’an Kurslarında hafızlıklarını tamamlayan ve icazet merasimiyle hafızlığa adım atacak Kur’an bülbüllerini de tebrik ederek, Kur’an ve İslam yolunda hizmetlerinin daim olması temennisinde bulundu.

Rize Eski Milletvekili Şevki Yılmaz da programda bir konuşma gerçekleştirdikten sonra program yapılan dualar ile son buldu.

İLGİLİ HABERİMİZ

Şevki Yılmaz İstanbul Sözleşmesine Ateş Püskürdü: "Yahu Ne Zaman Pezevenkliği Siz Medeniyet Yaptınız"