Zehirleri ‘Un’ Paketine Gizlemişler

Zehirleri ‘Un’ Paketine Gizlemişler
İstanbul Fatih'te, kamuoyunda "Hitler eroini" olarak bilinen metamfetamin türü uyuşturucu imal eden ve un paketlerine gizleyen zehir tacirlerine operasyon düzenlendi.

İstanbul Fatih'te, kamuoyunda "Hitler eroini" olarak bilinen metamfetamin türü uyuşturucu imal eden ve un paketlerine gizleyen zehir tacirlerine operasyon düzenlendi. Bağcılar'da düzenlenen başka bir operasyonda ise çeşitli miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyon anı ise kameralara yansıdı.

Alına bilgilere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu ticaretine yönelik Bağcılar ve Fatih'te iki ayrı operasyon düzenledi. Aynı gün düzenlenen ilk operasyon Bağcılar'da gerçekleştirildi. Polis, "torbacı" diye tabir edilen sokak satıcılarına uyuşturucu temin eden bir şebeke tespit etti. Şebeke üyelerini teknik ve fiziki takibe alan polis, ardından operasyon kararı alındı. Baskında 25 yaşındaki M.F.K. gözaltına alındı. Aramalarda, 3 kilo 487 gram Hint Keneviri, 2 kilo 578 gram Eroin, 2 kilo 185 gram kokain, 5 kilo macun esrar ele geçirildi.

UN PAKETİNDE UYUŞTURUCU ZULASI

Aynı gün Fatih'te bir başka adrese operasyon kararı alan polis, burada uyuşturucu üretildiği bilgisi edinilen bir adrese baskın yaptı. İçeride herhangi bir şüpheliye rastlanmazken, evdeki incelemelerde, kamuoyunda "Hitler Eroini" olarak adlandırılan metamfetamin türü uyuşturucu üretildiğini belirlendi. Bağımlılık etkisi yüksek Metamfetamini üreten zehir tacirinin Irak uyruklu R.M.A. olduğu tespit edildi.

Polisin evde yaptığı aramalarda, 3 kilo 240 gram metamfetamin ve uyuşturucu yapımında kullanılan kimyasallar ele geçirildi. Ekipler, mutfakta çok sayıda un paketi olmasını da şüpheli buldu. Paketleri açan ekipler, unların içinde, 2'şer gramlık paketler halinde Metamfetamin buldu. Ayrıca, metamfetamin yapımında kullanılan 10 litre sıvı kimyasal ele geçirildi. Şüphelinin uyuşturucuyu un paketleri içerisinde sattığı bilgisine ulaşıldı.

Öte yandan, uyuşturucu tacirlerine düzenlenen operasyon polis kameralarına yansıdı.

Polisin, şüphelinin yakalanması için çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

(Sadık Kahraman/İHA)

Zehirleri ‘Un’ Paketine Gizlemişler

Zehirleri ‘Un’ Paketine Gizlemişler

Kaynak:IHA