Zekeriya Öz'e soruştuma yolu açılıyor

Zekeriya Öz'e soruştuma yolu açılıyor
Mahkeme, Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'e soruşturma açılmasını reddeden kararı iptal etti. Bu kararla Savcı Öz'e mahkeme yolu açılmış oldu.

''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz hakkında, ''kendini askerliğe yaramayacak hale getirdiği ve askerlikten kurtulmak için hile kullandığı'' iddiasıyla suç duyur

 

Sultanahmet'teki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen birinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından Sevgi Erenerol'un avukatı Vural Ergül, Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz hakkında hazırladığı suç duyurusu dilekçesini, Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sunmuştu.

Suç duyurusu dilekçesinde, Savcı Öz'ün, 269. kısa dönem erbaş olarak 21 Temmuz 1999 tarihinde ilgili askerlik şubesine sevk olduğu, 2 Ağustos 1999 tarihinde Kütahya Hava Er Eğitim Okulu Komutanlığı Erbaş Bölüğü'ne katıldığı bildirilmişti.

Dilekçede, Zekeriya Öz'ün 9 ay hava değişimi kullandıktan sonra ''Askerliğe elverişli değildir'' raporu ile terhis olduğu belirtilerek, Öz'ün rapora esas alınan beyanında ''çocukluğundan bu yana şişman olduğunu'' söylediği de ter almıştı.