Zeki Mayi AKP'yi Bombaladı !

Zeki Mayi AKP'yi Bombaladı !
Milliyetçi Hareket Partisi Rize İl Başkanı Zeki Mayi, Ak Parti'yi ve hükümeti eleştiri yağmuruna tutarak "Terörle Müzakere edilmez, Terörle Mücadele edilir." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Rize İl Başkanı Zeki Mayi, katıldığı televizyon programında gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. AK Parti hükümetini eleştiri bombardımanına tuttu!

Mayi, konuşmasına başlamadan "Gaziantep’teki hain bombalı saldırı sonucu hayatını kaybedenlere Allahtan Rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı dililiyor, yaralılara da acil şifalar diliyorum" dedi.

AKP hükümetinin Ortadoğu politikasından Güneydoğuda artan terör olaylarına, Türkiye’nin komşularıyla yaşadığı sıkıntılı sürece dair bazı açıklamalarda bulunan Mayi, konuşmasının ilk bölümünü Suriye’deki duruma ve Türkiye’de artan terör olaylarına ayırdı.

"AKP hükümetinin komşularımızla sıfır sorun adı altında başlattıkları politika bugün maalesef sıfır komşu durumuna gelmiştir" sözlerini sarfeden Mayi konuşmasında; Terör maalesef son 30 yıldır Türkiye’nin gerçekten karşı karşıya kaldığı çok üzücü sıkıntı verici ve bir ayağı dışarıda diğer ayağı içeride olan küresel bir sorun haline gelmiştir. Dolayısıyla bu sürecin içerisinde küresel güçler özellikle son 5 yıldır Ortadoğu coğrafyasında ve Afrika’nın bir bölümünde başlattıkları ve adına da Arap Baharı dedikleri bir programla yeni dünya düzeni oluşturanlar Arap coğrafyasında Ortadoğu’da Arap baharı adı altında rejim değişikliklerini ortaya koymak suretiyle 22 ülkenin sınırlarının değiştirileceği bir programın başlatıldığını söyledi.

Suriye’de cereyan eden olayların bundan sonraki kapsamı İran başta olmak üzere daha sonra Türkiye ayağı olduğu konuşulan bir sürecin işlemekte olduğu ifadesinde bulunan Mayi şunları kaydetti: Türkiye de dolayısıyla bu surecin içerisinde, Türkiye’nin içinde olduğu bu hadiseden Ortadoğu’nun eş başkanıyım düşüncesiyle hareket eden başbakan ve hükümet şimdi Suriye ile savaşa girelim mi girmeyelim mi gibi anlayışa hakim. Dolayısıyla bu suretçe 80 bin mülteci bizim coğrafyamızın içinde özellikle Hatay ilimiz olmak üzere şimdide Kahramanmaraş olmak üzere 80 bin mülteciyi barındırmaya başladık. Tabi bölgemizde oluşan bu hadise karşısında Türk milleti olarak bu tür hadiselere duyarlı ve hassas bir milletiz, bütün bu yaşananlara da seyirci kalmamız mümkün değildi ancak bu konuda dünyada Birleşmiş Milletler varken bu 80 bin mültecinin ekonomik faturasını da sadece Türkiye'ye ve dolayısıyla da bu millete yüklemek mümkün değildir.

Bir başka önemli konu ise Pkk’nın Türkiye sınırındaki 3 ildeki bölgesel hakimiyeti ülkemizi ciddi anlamda sıkıntıya sokmakta. Bu güne kadar hep Kuzey Irak söylemleri vardı şimdi bunun yanında sanki kuzey Suriye gibi bazı söylemler oluşturulmak suretiyle yarın İran’ı da içine alacak daha sonrada Türkiye’nin bir bölümümü kapsayan sanki bir Kürdistan adının konulması ortaya atıldığı bu dönemde bizim hükümetimizin bu olaylara taraf olmasını anlamak mümkün değil.

Komşularıyla sıfır sorun politikasıyla yola çıkan AKP hükümeti bu çerçevede Ülkemizde başlattığı açılım politikalarını gündeme getirmek suretiyle terörün 81 ile yayılmasına neden olmuştur.

Mayi, ayrıca geçtiğimiz aylarda çıktığı güneydoğu gezisine de değinerek ülkemizdeki güvenlik zafiyetine dikkat çekti Mayi, birkaç arkadaşıyla çıktığı güneydoğu gezisinde yaklaşık 2000 km lik bir yol kat ettiklerini, terörün baş gösterdiği bu bölgelerde 2000 km lik yol boyunca sadece iki noktada güvenlik kuvvetlerinin kontrolüne rastladığını ve dolayısıyla da bu bölgelerde meydanın boş bırakıldığını açıklayarak bu boşluğun ve güvenlik zafiyetinin de terör örgütünün işine geldiğini söyledi.

Bayramda güneydoğuda BDP’li milletvekillerin Pkk ile kucaklaşmasına da değinen Milliyetçi Hareket Partisi Rize İl Başkanı Zeki Mayi hükümete ağır eleştiriler yönelterek "Bugünkü hükümet özellikle son 10 yılda özellikle yürüttüğü bu basiretsiz politikanın adına açılım dedikleri bize göre de ihanet olan açılımın şuanda terörün 81 ile yayılmasına neden olmuştur." dedi.

BDP’li vekillerin Pkk’ile kucaklaşması ile bugünkü siyasi iktidarın görevlendirdiği devlet yetkililerinin Oslo’da yaptıkları arasında ne fark var diye soran Mayi'nin konu hakkındaki açıklamaları şöyle: Burada nasıl ki BDP’li vekillere tepki koyuyorsak Oslo sürecini başlatan ve orada Pkk ile masaya oturan devlet yetkililerine ve onları görevlendiren bu günkü siyasi iktidara da aynı tepkiyi göstermeliyiz çünkü ikisi arasında pek bir fark yoktur aslında tek fark Güneydoğu da olanlar zaten onlar Pkk’nın siyasi organları onların kucaklaşması gayet doğal onlar orada asıl amaçlarını ve ne olduklarını gösterdiler peki Oslo’da olanlara ne demek lazım oradakiler bu devletin yetkilileri asıl tepkinin onlara ve onları görevlendiren bugünkü siyasi iradeye gösterilmesi gerekir. Ben buradan soruyorum Oslo ya giden devlet yetkilileri acaba o masaya otururken bu ülkede çoluk çocuğu katleden o elleri kanlı katillerin kanlı ellerini sıktı mı sıkmadı mı ? Bir masanın etrafında oturup çay içip sohbetler edildi mi ve hatta gülüşmeler olmadı mı? Değerli hemşehrilerim bu daha ağır bir durum bu millete bunları yaşatanlar şimdi güneydoğuda yaşananlara yaptıkları suni tepkiler milletimizi aldatmaktan başka bir şey değildir.

Ben buradan tekrar belirtmek istiyorum nasıl ki güneydoğuda pkk ile onların siyasi organları olan vekillerin TBMM çatısı altında olmalarını ve bizim vergilerimizden maaş almalarını hazmedemiyorsak benim devletimin görevlilerinin Oslo’da  yaptıklarını da hazmetmemiz mümkün değildir.

Sonuç olarak terörün bu gün bu noktalara gelmesinden AKP hükümetin yanlış  politikaları sonucudur. Terörle Müzakere edilmez, Terörle Mücadele edilir.