Zeki Mayi: Mafya Tanımı Bize Uymaz

Zeki Mayi: Mafya Tanımı Bize Uymaz
MHP Rize İl Eski Başkanı Salih Zeki Mayi katıldığı canlı yayında hakkında bir takım odaklar tarafından ortaya atılan çirkin ifadelere cevap verdi.

Geçtiğimiz Cuma günü Rize Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen 'Teröre lanet, şehidine sahip çık' mitingi öncesi Rize'de bir siyasi parti il başkanı talihsiz bir açıklama yaparak Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Rize İl Eski Başkanı Zeki Mayi ve mitinge katılan Sedat Peker hakkında çirkin ifadeler kullanmıştı.

Miting esnasında Sedat Peker'inde 'Kemik yalayıcı sizsiniz' diyerek cevap verdiği İl Başkanı'na bu kez Zeki Mayi, Çay TV'de katıldığı Çay'da Sabah programında cevap verdi.

Sedat Peker ile Türk Milliyetçiliği temelinde 30 yıldır bir dostluğu olduğunu dile getiren Zeki Mayi "Biz bu organizeyi yaparken terörden beslenenler, siyasi ahlakları gereği terörle beslenmeyi kendilerine ilke edinenler Türk Milleti'nin teveccühünü kazanıp iktidar olmayı planlamadıkları için, 'oradaki terör mitingini siz nasıl yaparsınız' dediler" dedi.

Merhum Cennet Mekan Başbuğ Alparslan Türkeş'in sözü olan 'Ülkücüden mafya, mafyadan ülücü olmaz' sözünün düzenlemiş oldukları mitinge karşı kullanılmasına cevap veren Mayi "Hiç kimsenin yanlış işlere bulaşmamasına izin vermemek için merhum başbuğumuzun bu lafı çok güzel çok yerinde bir tanımdır. Mafyanın tanımı kara para ticareti yapan, kumar dünyasını kontrol eden, uyuşturucu trafiğini kontrol eden ve değişik organizasyonlar içinde olan yapılardır. O tanıma zaten ben uymadığım için, Sedat Peker'de uymadığı için üzerimizede alınmamız mümkün değildir. Ama onu ifade eden adamın sokaklarda elinde çanta olmak sureti ile ihalelerde çıkmacı olarak ticaret yaptığını biliyorum. Çıkmacı; ihalelerden haksız kazanç elde ederek bunu geçim kaynağı yapan kişidir. Böyle bir insanın bugün çıkıp mafya tanımı yapması gerçekten çok komik, çok ayıp birşey. Sen zaten onun içerisindesin, hala daha sokakta bakıldığı zaman dolandırıcı olduğunuzu söyleyen yüzlerce insan var. Bunları söyleyen insanların yanında çıkıp kendinizi sütten çıkmış ak kaşık gibi ifade edip, ak palyaçolar, ak bilmem neler..." şeklinde konuştu.

AK Parti tarafından mağdur edildiğini ve oy istemek gibi birşey söz konusu olmadığını dile getiren Mayi "Ben Türk Milliyetçisi'yim, Türk Ülkücüsü'yüm, aynı zamanda AKP Mağduruyum. Benim bir lokantam var, AKP milletvekilleri gelip lokantamda daha bir yemek yemiş değil. Şehrin belediye başkanı daha lokantamda bir yemek yemiş değil. Sadece ülkücü olduğumdan dolayı bana hasımhane bir tavır içerisinde duran AKP zihniyetinin karşısında Türkiye genelinde işlerimde nasıl bir sıkıntı çektiğimi bütün hemşehrilerim burada bilir" dedi.