Zeki Mayi Savcıya İfade Verdi

Zeki Mayi Savcıya İfade Verdi
Basın Yolu ile Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nu tehdit ettiği gerekçesi ile hakkında suç duyurusunda bulunulan MHP Rize İl Başkanı Zeki Mayi savcıya ifade etti.

MHP Rize İl Başkanı Zeki Mayi hakkında, bir programda yaptığı konuşmanın ardından Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütloğlu tarafından ‘basın yolu ile kendisini tehdit ettiği’ gerekçesi ile suç duyurusunda bulunulmuştu. Rize Cumhuriyet Savcılığı tarafından suç duyurusu üzerine Mayi hakkında soruşturma başlatıldı.

Mayi bugün çok sayıda partili ile birlikte Rize Adliyesi’ne giderek savcıya ifade verdi. Adliye çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mayi, “Bugün tüm ülkücü kuruluşlarla birlikte Adliye’ye gelişimizin sebebi Çaykur Genel Müdürü sayın İmdat Sütlüoğlu beyin, özellikle şahsım ve arkadaşlarım adına savcılığa yapmış olduğu suç duyurusunda benim kendisini basın yolu ile tehdit ettiğimi ifade etmiştir. Bundan dolayı savcılık hakkımızda soruşturma başlattı. Bizde buraya gelerek bizim bir tehdidimizin söz konusu olmadığını belirttik. Biz haksız yere işten atılan bir arkadaşımıza destek verdiğimiz bir programda, ‘arkadaşımızın bu mağduriyetini giderin. Gerekeni yapmazsanız bu meydanları size dar ederiz. Bunun hesabını sizden sorarız’ demiştik. Bundan dolayı dava açılmış.

zeki.20120925160511.jpg

Sonuçta biz siyasetçiyiz, siyasetçiler olarak halkımızın mağduriyetiyle ilgili elbette ki hesap soracağız. Bundan sonrası içinde AKP Milletvekillerinden, Genel Müdür beyden halkımızın mağduriyetleri ile ilgili meydanlarda hesap soracağız. Biz siyasiler olarak mağdur olan üreticinin hakkının hesabını sormayalım mı? Haksız ve isnatsız olarak bizi suçladığı için sayın genel müdürden davacı oldum. ve manevi tazminat davası açacağım” şeklinde konuştu.