Zerdeci: Mursi, Şehadet Şerbetini İçme Şerefine Nail Oldu

Zerdeci: Mursi, Şehadet Şerbetini İçme Şerefine Nail Oldu
Mısır'ın eski cumhurbaşkanı Muhammed Mursi mahkeme salonunda hayatını kaybetti. Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci, Mursi’nin şehadete yürüdüğünü söyledi.

Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci, Mısır'ın demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ölümünün ardından yaptığı açıklamada, “Mısır’da yedi yıl önce yapılan seçimde oyların yüzde 51.73'ünü alarak seçilmiş Cumhurbaşkanı olan ve darbe ile görevden uzaklaştırılan Dr. Muhammed Mursi, darbecilere ve dış güçlere değil, Hakk davasına olan teslimiyet anlayışını her vesileyle ortaya koyan, dik duruşundan ve davasına olan inancından hiçbir şekilde taviz vermeden, hayatı boyunca inandığı gibi yaşayarak 17 Haziran’da mahkeme salonunda son nefesini verip şehadete yürümüştür.” dedi.

İl Başkanı Zerdeci sözlerini şöyle sürdürdü: “Muhammed Mursi’nin iktidara gelmesinden sonra, Mısır’ı yeniden dizayn etmek, kendileri için tehlikesiz, yönlendirilebilir ve yönetilebilir bir ülke konumuna getirebilmek amacıyla Abdülfettah es-Sisi vasıtasıyla Mursi’ye darbe yaptıran Siyonist mihraklar öncülüğündeki küresel güçler ne yazık ki Mısır halkının çıkarları yerine dış güçlerin çıkarlarını önceleyen ve Siyonist politikalara angaje olmayı yeğleyen koltuk sevdalısı darbeci Abdulfettah es-Sisi vasıtasıyla amacına ulaşmış oldu.

Oded Yinon’un 'İsrail İçin Strateji”planında görüleceği üzere, Mısır’ı farklı coğrafî bölgelere ayırmak, Müslüman-Hristiyan Kıpti ayrışmasını tetiklemek, Sina üzerinde yeniden denetim kurmak ve Mısır’ı Nil Nehri’ne yani 1967’deki altı gün savaşı öncesi sınırlara itmek amacını güden Siyonist güçler bu amaçları için bir engel olarak gördükleri Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi iktidardan uzaklaştırmayı bir zaruret olarak görmüşler ve hali hazırda Abdulfettah es Sisi vasıtasıyla Mısır üzerindeki kontrollerini tahkim etmeye devam etmektedirler. Mısır’da dış mihrakların etkisi altındaki Sisi yönetimi de yıllardan beri pervasız bir şekilde insan hakları ihlallerine, haksız ve hukuksuz idamlara imza atmaktadır.

Sömürüye, zulme ve işbirlikçilere karşı dik durma şuuruna sahip Mısır halkının onurlu mücadelesinin bütün bu zulme ve zorluklara rağmen, Muhammed Mursi’nin şehadetinden sonra da en güçlü şekilde devam edeceğine ve er ya da geç zafere ulaşacağına olan inancımız tamdır.

Bu vesileyle, şehadet şerbetini içme şerefine nail olan Muhammed Mursi’ye yüce Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve tüm Müslümanlara sabrı cemîl diliyorum.

Mekanı cennet, makamı âlî olsun.”