Zeybekçi’nin Necip Fazıl’lı Göndermesi Tansiyonu Yükseltti

Zeybekçi’nin Necip Fazıl’lı Göndermesi Tansiyonu Yükseltti
Necip Fazıl Kısakürek'in sözleri TBMM Genel Kurulu'nda tansiyonu yükseltti.

Necip Fazıl Kısakürek'in sözleri TBMM Genel Kurulu'nda tansiyonu yükseltti.

TBMM Genel Kurulu'nda 2018 Bütçe Görüşmeleri devam ediyor. Hükümet adına ilk olarak Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci kürsüye çıktı. Zeybekci, geçmiş dönemlere atıf yaparak, IMF'nin Türkiye'ye borç vermek için şart ileri sürdüğünü söyledi. Zeybekci, "Bu ülkenin 2002 yılı rakamlarıyla toplanan vergilerini yüzde 87'si faize gidiyordu. Bu yüzde 13 ile bir şey yapamadığı için hükümet IMF'ye teslim oldu" ifadelerini kullandı.

Bakan Zeybekci, 16 Nisan 1956 tarihinde Büyük Doğu Dergisi'nde Necip Fazıl Kısakürek'in "Bugün bizdeki muhalefet iktidarı düşürmek için vatanı düşürmeye bile razıdır" dediğini hatırlatarak şunları söyledi: "Rakamları kötü gösterme adına ellerinden ne gelirse yaparlar. Büyüme rakamları ile ilgili yüzde bin 500 deseniz."

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un, "Haddini bil" şeklindeki sözleri üzerine Bakan Zeybekci, "Haddimi senden öğrenecek değilim" cevabını verdi.

Bakan Zeybekci sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yüzde 10.4, 11.1 büyümeye dil uzatırsanız, Türkiye'de emeğe, özel sektöre, ihracatçıya, üreticiye, yatırımcıya dil uzatmışsınız, demektir. Biz yaptığımız işlerle övüneceğiz. Yaptığımız performansla övüneceğiz. Kıskanıyorsan ne yapıyım? Sadece ve sadece üstat Necip Fazıl Kısayürek'in sözlerini hatırlattım. Yaran yoksa gocunmazsın."

Özkoç, "Vatan haini diyemezsin" diye tepki gösterdi.

Zeybekci, Türkiye'nin performansını, gerçeklerini anlattığını söyleyerek, "Bir kişiye hakaretim oldu mu? Ben Genel Kurula hitap ediyorum. Milletin kürsüsünden hiçbir milletvekiline, siyasi partiye gruba "vatan haini" denmemişti, denemez" diye konuştu.

Özkoç ise "Sen dedin" şeklinde konuştu.

Zeybekci, Kısakürek'in sözlerini hatırlattığının altını çizerek, "Türkiye'yi performansını kötülemek için elinden geleni yapacaksın, aynı dönemlere döndürmek için elinden geleni yapacaksın, Türkiye'nin büyümesine, ihracatına, istihdamına, etkinliğine dil uzatacaksın, yüzde 87 faize para ödeyen Türkiye'ye garip, gurebanın vergisini faize ödeyen Türkiye'nin bugün yüzde 10'a getirmiş, bunu beğenmeyeceksin. Ekonomi Bakanı'na "alçak" diyeceksin" dedi.

CHP milletvekilleri Zeybekci'ye tepkilerini devam ettirmesi üzerine TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın oturuma ara verdi. Ara verdikten sonra da tartışma devam etti. Milletvekilleri birbirlerinin üzerlerine yürüdü.

Kaynak:IHA