Zeytinyağlı Sabun ve Faydaları

Zeytinyağlı Sabun ve Faydaları
Akdeniz mutfağının vazgeçilmezi zeytinyağı, kalp dostu bir yağ çeşididir.

Akdeniz mutfağının vazgeçilmezi zeytinyağı, kalp dostu bir yağ çeşididir. Zeytin ağacının meyvesinin sıkma ya da presleme yöntemleriyle yağının çıkarılması ile elde edilir. Zeytinyağı,  yüzyıllardır insanoğlu tarafından hem besin hem de ilaç olarak kullanılması bakımından oldukça rağbet gören bir yağdır.

Zeytinyağı, marketlerde pek çok marka adı altında satışa sunulmaktadır. Bunun yanında markaya göre fiyatlar değişiklik gösterir. Zeytinyağı fiyatlarının değişiklik göstermesinin nedeni ise organik zeytinyağının diğerlerine nazaran daha pahalı olmasındandır.

Zeytinyağı sadece yemeklerde ve kahvaltı sofralarında besin olarak kullanılmaz. Bunun dışında daha pek çok kullanım alanı bulunmaktadır. Zeytinyağı; sabunlardan ilaçlara, duş jellerinden diş macunlarına daha kadar pek çok farklı üründe kullanılmaktadır. Ancak bu ürünler arasında en çok tercih edileni ve en sağlıklı olanı zeytinyağlı doğal sabundur.

Zeytinyağlı Sabunun Faydaları

Zeytinyağlı sabun; cilt ve saç bakımında kullanılan, pek çok kozmetik ürünü geride bırakacak kadar yararlı bir sabundur. Zeytinyağlı doğal sabun, saf sızma zeytinyağından yapılır ve hassas cilt tipine sahip kişiler ile bebekler için ideal bir üründür. Çünkü içerisinde herhangi bir katkı maddesi barındırmaz ve tamamen doğaldır.

Mucizevi bir yağ olan zeytinyağından yapılan zeytinyağlı sabun, E vitamini ve antioksidan bakımından oldukça zengindir. Bu sayede özellikle saç ve cilt bakımında kullanıldığında pek çok yararı bulunmaktadır. Bu sabun banyo sırasında kullanılırsa hem saç hem de vücut bakımı için oldukça faydalı olacaktır.

Zeytinyağlı doğal sabun, özellikle saç dökülmesi şikâyeti yaşayan kişilerin kullanması gereken doğal bir üründür. Çünkü zeytinyağlı sabun, saç köklerini uyararak güçlendirir, saçın daha hızlı uzamasını sağlar ve doğal bir parlaklık verir. Bunun yanında kuru cilt ya da akne problemi olanların da bu sabundan faydalanmaları gerekir. Zeytinyağlı sabun cilde uygulanırsa cildi dinlendirir, canlandırır ve yumuşatır. Gözeneklerin küçülmesini sağladığı için sivilce, akne gibi cilt problemlerinin oluşmasının önüne geçer.

Siz de içinde birçok kimyasalın bulunduğu kozmetik ürünlerden kaçınıyorsanız, kadınların yüzyıllardır kişisel bakım için kullandığı zeytinyağlı doğal sabunun mucizevi etkilerinden yararlanabilir, saç ve cilt problemlerinize çözüm bulabilirsiniz.