Zigana Dağı’nda Kayak Sezonu Sona Erdi

Zigana Dağı’nda Kayak Sezonu Sona Erdi
Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Zigana Dağı'nda bulunan Gümüş Kayak Merkezi'nde Aralık ayında başlayan kayak sezonu bu hafta sonu sona erdi.

Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Zigana Dağı'nda bulunan Gümüş Kayak Merkezi'nde Aralık ayında başlayan kayak sezonu bu hafta sonu sona erdi. Sezon boyunca tesislerden 40 bin kişi faydalandı.

Tarihi İpek yolu güzergahında yer alan 2 bin 100 metre rakımlı Zigana Dağı'nda bulunan Gümüş Kayak Yayla Kent Tesisleri'nde 21 yıl boyunca Türkiye şampiyonu olan, 4 olimpiyatta Türkiye'yi temsil eden Gümüşhaneli efsane kayakçı Muzaffer Demirhan'ın adının verildiği pistlerden 2016-2017 kayak sezonunda 40 bin kişi faydalandı.

Doğu Karadeniz bölgesinin ilk kayak merkezi olan Zigana Gümüş Kayak Tesisi'nde misafirlere kayak, snowboard, kar motoru ve kızak imkanı sunulurken, Zigana'nın kuzu etinden yapılan pirzola, köfte, kuymak ve saç kavurma ikram ediliyor.

Bölgenin en renkli gün batımı manzarasını izlemek isteyen binlerce kişinin de akın ettiği Zigana'da geçtiğimiz yıllara göre çok daha verimli bir kayak sezonu geçirdiklerini belirten Zigana Gümüş Kayak Yayla Kent tesisi işletmecilerinden Murat Eroğlu, kış sezonunu tamamladıklarını, Aralık'ta başlayan sezonla birlikte bugüne kadar 40 bin kişiyi Zigana'da ağırladıklarını söyledi.

"Bölgede kayak kültürü giderek artıyor"

Yerli ziyaretçilerin yanısıra Arap Yarımadası, İngilitere ve ABD'den de gelen misafirleri olduklarını ifade eden Eroğlu, "Bölgede kayak kültürü giderek artıyor. Bununla birlikte talep de artıyor. Gelen yerli ve yabancı turistlere kayak, snowboard, kar motoru, kızak hizmeti sunduk. Özellikle Arap turistler kar motorlarına yoğun talepte bulunuyorlar. Misafirlerimiz işletmemizde et, köfte, kuymak, saç kavurma yiyip, doya doya günlerini geçirebiliyorlar. Sabahtan akşama kadar sıkılmadan rahatlıkla vakit geçirebilecekleri aktiviteleri kış sezonunda sunduk" dedi.

"Dolu dolu bir sezon geçirdik"

Zigana Gümüş Kayak Yayla Kent Mekanik Tesisler Sorumlusu Bayram Yakut ise Aralık ayı başında başlayan 2016-2017 kayak sezonunu Mart ayının son günlerinde bitirdiklerini, 4 ay boyunca dolu dolu bir sezon geçirdiklerini söyledi. Sezon boyunca herhangi bir aksilik yaşamadıklarını, kazasız belasız güzel bir sezon geçirdiklerini kaydeden Yakut, "Buraya rağbet her gün biraz daha artıyor. Bu sezonda özellikle Arap turistlerin ilgisi yoğun oldu. Seneye daha yoğun, daha güzel şeylerin olacağını düşünüyorum. Kazasız, belasız bir sezon geçirdik. Her şey mükemmeldi" diye konuştu.

"Sezon kar yokluğu nedeniyle hiç kesintiye uğramadı"

Kayak sezonunda önceki yıllara göre karın sürekliliğinin güzel olduğunu, sezonun kar yokluğundan hiç kesintiye uğramadığını dile getiren Yakut, "Kar yokluğundan sezon hiç kesintiye uğramadı. 4 ay boyunca insanlar dolu dolu eğlendi, kayağını yaptı. Bu sezon tahmini 40 bin kişiye kayak yaptırdık" ifadelerini kullandı.

Arap turistler çocuklarıyla kar motoru keyfi yaptı

Sezonun son günlerinde tesislere gelen çocuklar kızakla kaymanın keyfini çıkarıp, karla yapılan evlerin etrafında oyunlar oynarken, Arap turistler ise minik çocuklarıyla birlikte kar motoruyla Zigana Dağı'nda tur attı. Özellikle çocukların kar motoru üzerinde sevinç çığlıkları attığı gözlenirken, bölgede yaz turizm sezonuna hazırlıklar şimdiden başladı.

Zigana Dağı’nda Kayak Sezonu Sona Erdi

Zigana Dağı’nda Kayak Sezonu Sona Erdi

Zigana Dağı’nda Kayak Sezonu Sona Erdi

Kaynak:IHA