Ziraat Çay Bahçesine Restaurant İçin İlk Kazma Vuruluyor

Ziraat Çay Bahçesine Restaurant İçin İlk Kazma Vuruluyor
Rize’nin Ziraat Çay Bahçesindeki çay bahçesinin yerine yapılacak 2 katlı restaurant için ilk kazma vuruluyor.

Rize Merkezin en gözde turizm alanlarından olan ve yerli yabancı onbinlerce turistin doğal güzellikleri içerisinde çayını yudumlayıp şehri kuşbakışı gözlemlediği Rize Ziraat Çay Bahçesi (Botanik Bahçesi) bu doğal güzelliğini kaybetmekle karşı karşıya.

ziraat-cay-bahcesine-restaurant-yapiliyor.jpg

Ziraat  Çay Bahçesinin yerine yapılacak 2 katlı restaurantın ihalesinin geçtiğimiz günlerde yapıldığı öğrenildi. 6 firmanın katıldığı ihale sonrasında Çaykur Genel Müdürlüğü tarafından bu firmalara davet gönderileceği bilgisine ulaşılırken, 10 günlük itiraz askı sürecinin bu şekilde başlatılacağı öğrenildi. İhaleye teklif veren firmalar tarafından ihale sonucuna bir itiraz olmaması halinde ihaleyi kazanan firma tarafından Ziraat Çay Bahçesine ilk kazma vurularak inşaat süreci başlatılacak.

RESTAURANT YAPILANA KADAR ÇAY BAHÇESİ BURADA HİZMET VERECEK

Öte yandan Ziraat Çay Bahçesinde yapılacak olan restaurantın inşaat süresince çay bahçesinin hizmete kapatılacağından dolayı çay bahçesi için bahçe önündeki güvenlik kulubesinin bulunduğu alan çay bahçesi hizmeti verilmesi amacıyla tadilata alındı ve bu alanın çay bahçesi olarak hizmet vermesi için tadilatı başlatıldı.

ziraat-cay-bahcesine-restaurant-yapiliyor-1.jpg

Ziraat Çay Bahçesinde 2 katlı yapılacak restaurantın içerisinde lokanta, mescid ve süs havuzu bulunacak. Çay ocağı ise restaurantla beraber hizmet verecek.

Çaykur Genel müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun önümüzdeki günlerde hem Ziraat Çay Bahçesi’nde yapılacak olan restaurant için hem de İyidere ilçesinde yapılacak olan Paketleme Çay Fabrikası’nın temel atma töreniyle ilgili basın toplantısı yapması bekleniliyor.

ziraat-cay-bahcesine-restaurant-yapiliyor-2.jpg

ziraat-cay-bahcesine-restaurant-yapiliyor-3.jpg

ziraat-cay-bahcesine-restaurant-yapiliyor-4.jpg

ziraat-cay-bahcesine-restaurant-yapiliyor-5.jpg

ziraat-cay-bahcesine-restaurant-yapiliyor-6.jpg

ziraat-cay-bahcesine-restaurant-yapiliyor-7.jpg

ziraat-cay-bahcesine-restaurant-yapiliyor-8.jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

Ziraat Çay Bahçesi Kalkıyor Restaurant Geliyor