Ziya Doğan: Rize'yi İlk 5'te Oynatırım

Ziya Doğan: Rize'yi İlk 5'te Oynatırım
Ç.Rizespor ile 1,5 yıllık anlaşma yapması beklenen Teknik Direktör Ziya Doğan, Rizespor'u ilk beşte oynatabileceğini açıkladı.

Teknik Direktör Rıza Çalımbay'ın istifası dolayısıyla teknik adam arayışlarına giren ve Ziya Doğan ile 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 1.5 yıllık sözleşme imzalaması beklenen Ç.Rizespor'da arayışlar sürerken Ziya Doğan, 18 trilyon harcanması halinde Rizespor'u ilk beşte oynatacağını söyledi.

Doğan yaptığı açıklamada, "Rize büyük bir şehir. Pırlanta gibi insanları, çok değerli bir kulüp başkanları var. Rıza Çalımbay maalesef talihsiz bir dönem yaşadı, suçlu aramamak lazım. Futbolda her şey transfer ve parayla olmuyor. Bunu zamanında Cem Uzan başkanlığındaki İstanbulspor'da gördük. Ç.Rizespor transfere 68 trilyon para harcamış. Benim için 18 trilyon harcasınlar, Rizespor'u ilk 5'e oynatırım." dedi.

Yıldız futbolcularla geçinememesi konusu

Yıllardır yıldız futbolcularla geçinemediği iddiasıyla ilgili de Doğan, "Yıllar önce Fatih Tekke bana, 'Hocam Beşiktaş'a gitmek için bizi bırakıyorsan, sana hakkımı helal etmem' dedi. Yıldız futbolcuyla geçinememek böyle oluyor herhalde. Ben özellikle yıldız futbolcuları çok zorlarım çünkü başarı böyle gelir. Fatih Tekke, Gökdeniz Karadeniz ve daha niceleri, hiçbiri çıkıp da 'Ziya hocayla sorun yaşadık' diyemez" değerlendirmesinde bulundu.

Günümüz futbolunda popüler olan koşu mesafesi hesaplamalarında rekoru, 10 yıl önce çalıştırdığı takımlarda kendisinin kırdığını da sözlerine ekleyen Doğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Koşu mesafeleri hesaplanıyor şimdilerde. On yıl önce bir de benim dönemime göz atsınlar. Ben 'kaleciye kadar pres yapacaksın' diye direterek göbekli, kilolu Fatih Tekke'ye 5 kilo verdirdim. Trabzonspor ile 16 maç üst üste kazandığımızı da hatırlatmak da yarar var. Menfaat elde etmek için değil, antrenör olarak değerimiz yerle bir edilmesin diye anlatıyorum bunları."

İki dönem Trabzonspor'da ve Malatyaspor, Konyaspor gibi takımlarda başarılı sonuçlar alan Ziya Doğan, yaklaşık üç yıldır takım çalıştırmıyor.