Başkan Türüt: “16 Nisan Referandumu Türkiye’nin Beka Meselesidir”

16 Nisan’da yapılacak olan halk oylaması öncesi çalışmalarını sürdüren AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt, Fener Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt, 16 Nisan'da yapılacak olan referandum çalışmaları kapsamında toplumun her kesimi ile bir araya gelmeye özen göstererek, vatandaşları bilgilendirmeye ve Anayasa değişikliğinin önemini vatandaşlara anlatmaya devam ediyor

Fener Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen ve 16 Nisan halk oylamasının Türkiye’nin beka meselesi olduğuna dikkat çeken Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt, “16 Nisan referandumu partilerin yarıştığı ve sonucunun sadece parti taraftarlarının veya yönetimlerini ilgilendiren bir durum veya hadise değildir. Türkiye’nin beka meselesidir. Tamamen çok başka bir düzlemde değerlendirilmesi gereken sosyal ve siyasal bir hadisedir. Ekonomik, güvenlik bunun dışında diğer bir çok parametreyi bundan sonra etkisi altına alabilecek bir referandumdur. 16 Nisan Osmanlı bakiyesi bu memleketin Cumhuriyetin başından ta bugüne kadar özellikle son on beş yılda ciddi anlamda ivmelenmiş bütün kazanımların  garanti altına alınmasının en önemli argümanıdır. 16 Nisan ‘Ben beni yönetmeye devam edeceğim, dünya tersine dönmeye başlasa da ben yine bunu böyle yapacağım’ diyen Türk milletinin haykırışıdır. 16 Nisan’da karşımıza çıkan hadiseyi şöyle bir teşbihleyecek olursak, bizim burada bir mekanımız var hep birlikte bu mekanın dekorasyonuyla alakalı seçilecek renkleriyle de alakalı biz kendi aramızda tartışırız uzun süren, kısa süren tartışmalarımız veya konuşmalarımız sonucunda  bir karar veririz ve hep beraber uygulama yaparız bir şekilde anlaşırız. Ama birisi gelip te, bu mekanın dışardan bir balyozla camlarını duvarlarını indirmeye başlarsa o zaman orada yapılması gereken bizim hep beraber bütün görüş ayrılıklarını bir kenara bırakıp, o balyozu onun elinden alıp, kafasına vurup buradan göndermek olmalıdır. 16 Nisanla ilgili referandum en çok bu örnekle teşbihlenebilir” dedi.

 

Başkan Türüt konuşmasının devamında ise şunları kaydetti: “Biz bundan sonrada kararlar alacağız. Bu memleketi yönetmek için ve yöntemlerini belirlemek için ama bunun kararlarını bizler almalıyız. Her zaman sayın cumhurbaşkanımız ve başbakanımız Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeliye bu süreçteki dik duruşundan dolayı teşekkürlerini iletiyor. Hakikaten bu noktada bir taraftan siyaset yaparken, kendi tabanıyla ilgili kararları da vermek mecburiyetindeyken, bir sürü başka strateji uygulamak durumundayken, devletin bekasını bunların hepsinin üstünde tutmuş olan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı sayın Dr. Devlet Bahçeliye bizde  bir kere daha buradan partimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz. Çünkü devlet adamı olmak, bir devlet adamı hassasiyetiyle siyasi meselelere yaklaşmak her babayiğidin harcı değildir. Bunu bir kere daha gördük aynı 15 temmuz sürecinde  olduğu gibi. Şimdi birileri gelip, bizim burada oturduğumuz  evimizin duvarlarını dışardan kırmaya çalışıyor. Birileri yeniden istiklal harbinin ön şartlarını burada oluşturmaya çalışıyor. Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları son on beş yıldır iktidardayken Türkiye’nin  bir sürü kazanım içerisinde olması için ciddi bir mücadele verdi. Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları şimdi der ki  biz sizin daha iyi şartlarda yıllarca daha iyi yerlere gidebileceğiniz daha iyi bir Türkiye Cumhuriyeti otobüsünü 16 Nisan sabahı durağınıza getiriyoruz. Biz eğer bu otobüse binemez de bu fırsatı kaçırırsak, bir daha bilmiyorum bizim ömrümüz vefa ederde böyle bir yiğitle birlikte bizim beklediğimiz otobüs, bizim beklediğimiz bu  durağa  gelir mi. O yüzden sadece bizim kararımızın yeterli olmadığını bir kere daha size hatırlatmak istiyorum.  Eşimize, dostumuza, arkadaşımıza bu işin ne kadar önemli  bir memleket meselesi olduğunu tekrar iletmek istiyorum”

Türüt’ün mahalle ziyaretine Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve Belediye Başkan Yardımcısı Coşkun Yeğen de eşlik etti.

VİDEOYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Benzer Videolar