"Bayan Sporculara Destek Vermek Günahtır"

Rize Yeşilçay Spor Kulubü Bayan Futbol takımının 2. Başkanı ve Kaçkar TV Spor Müdürü Alaettin Onay’dan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu hakkında ağır suçlamalar…

Rize Yeşilçay Spor Kulubü Bayan Futbol takımının 2. Başkanı ve Kaçkar TV Spor Müdürü Alaettin Onay, dün akşam Kaçkar TV ekranlarında yayımlanan “TELEKULİS” programında Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun bayan sporculara yapılan desteğin günah olduğunu ifade ettiğini belirterek, Sütlüoğlu’na tepki gösterdi. Onay, “Madem bayan sporculara destek vermek günahsa Sayın Cumhurbaşkanımız bayan sporculara niye yardım ediyor, Gençlik Spor Bakanlığı ve Genel Müdürlük bayan sporculara niye yardım ediyor? Böyle bir açıklama olabilir mi?” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Programın son bölümünde bayan futbol takımının çektiği sıkıntıları dile getiren Spor Müdürü Alaettin Onay, kulubün zor şartlar altında sponsorlar ve yöneticilerin desteğiyle Bayanlar Futbol Liginin 3. lig 6. Grupta mücadele ettiğini kaydederek, bayan futbol takımının büyük kızlar, genç kızlar ve yıldız kızlar kategorileri olmak üzere toplam 100 sporcusu bulunduğunu söyledi. Bayan futbolculardan 25’inin spor akademisi, 20’sinin spor lisesinde, diğerlerinin ise diğer okullarda eğitimlerine devam ettiğini kaydeden Onay, 3 sporcunun ise Milli Takım kadrosunda yer aldığını kaydetti.

Kulübün varlığını sürdürebilmesi için maddi desteğe ihtiyaç duyduklarını kaydeden Onay, Kulüp Başkanı ve Teknik Direktörü İdris Ocak’ın destek bulmak amacıyla Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ile görüştüğünü ifade ederek bu görüşmede Sütlüoğlu’nun Ocak’a Bayan sporculara yardım etmenin günah olduğu fetvasında bulunduğuna vurgu yaparak, Genel Müdür Sütlüoğlu’nun “Bayan sporculara yardım etmem, günahtır” dediğini söyledi.

Canlı yayınlanan programda Sütlüoğlu’na sert sözlerle tepki gösteren Onay, konu hakkında şunları kaydetti: “Bayan Futbol Takımı Kulüp Başkanımız İdris Ocak, Sayın Genel Müdürümüze giderek kulubün durumunu anlattı ve kendisinden bayan futbol takımı için destek istedi. Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu ise başkanımıza ‘Bayan sporculara yardım etmem, günahtır’ ifadesinde bulundu. Bunun üzerine Başkanımız Genel Müdür Sütlüoğlu’na ‘Ardeşen GSK Bayan Hentbol takımına yardım yaptınız’ hatırlatmasında bulununca Genel Müdür Sütlüoğlu da “Evet oraya yardım yaptım. Yaptığım içinde pişmanım. Bundan sonra da oraya yardım yapmayacağım. Bayan sporculara yardım yapmam günahtır. Diyerek bu mevzuyu kapatıyor. Madem bayan sporculara destek vermek günahsa Sayın Cumhurbakanımız bayan sporculara niye yardım ediyor, Gençlik Spor Bakanlığı ve Genel Müdürlük bayan sporculara niye yardım ediyor? Böyle bir açıklama olabilir mi?”

Öte yandan Çaykur’un Bayanlar Hentbol Süper Liginde mücadele eden ve kısa mazisine büyük başarılar sığdırarak Süper Kupa ve Türkiye Kupasını kazanmayı başaran, Avrupa Challenge Kupası’nde çeyrek finale göz kırpan Ardeşen Gençlik ve Spor Kulubü’nün ana sponsorluğunu bıraktığı öğrenildi. Çaykur’un ana sponsorluğu bırakması nedeniyle destek ve kaynak bulmakta zorlandığından lige katılımda büyük zorluklar yaşmış ve lige katılımı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın desteğiyle sağlanmıştı.

VİDEOYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Benzer Videolar