Çay Sezonu Başlarken Üreticiler Kotadan Memnun

Çay Üreticileri Dayanışma Derneği (ÇAYÜDAD) Başkanı Mustafa Mavi, ÇAYKUR'un ilk sürüm için açıkladığı dekar başına 600 kilogramlık kotanın üreticiyi memnun ettiğini söyledi.

17 Mayıs Pazartesi günü 1. sürgün yaş çay sezonunu açacak olan Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) 2021 yılı yaş çay kampanyasının ilk sürgününde dekar başı kotanın 600 kilogram olduğunu açıkladı. Dekar başına açıklanan 600 kilogramlık kotanın üreticiyi memnun ettiğini kaydeden ÇAYÜDAD Başkanı Mustafa Mavi, sezonun başlamasıyla üreticilerin beklemeden çay tarım arazisine girmesi gerektiğini dile getirdi.

"İlk sürüm için açıklanan dekar başına 600 kilogramlık kotadan üretici memnun"

Çay Üreticileri Dayanışma Derneği (ÇAYÜDAD) Başkanı Mustafa Mavi, ilk sürüm için açıklanan dekar başına 600 kilogramlık kotanın üreticiyi memnun ettiğini dile getirerek, herkese sezon başlar başlamaz çay tarım arazilerine girmesi yönünde çağrıda bulundu.

Mavi “ÇAYKUR kotayı 600 kilogram açıkladı. Mayıs ayı için gerçekten iyi bir kota. İnşallah bunun tamamını dolduracağız. Bizim de üreticilere önerimiz kampanya açılır açılmaz herkes çayını toplamaya başlasın. Muhtemelen izdiham olacak, onun için ne kadar erken çaylığa girersek ve toplamaya başlarsak hem kalitemiz artar hem de sıkışıklığa mahal vermemiş oluruz” dedi.

"İl dışındaki üreticilerimizi derhal buraya davet ediyoruz"

İl dışında yaşayan çay üreticilerine yasakların kalkmasının hemen ardından Rize’ye gelerek çay tarım arazilerine girmeleri noktasında uyarıda bulunan Mavi, “İl dışında ki üreticilerimizi derhal buraya davet ediyoruz. 17 Mayıs’tan sonra büyük bir ihtimalle normalleşmeye geçilecek. Bütün üreticilerimiz 17’sinden sonra yola çıksınlar. Çünkü çay gerçekten olgunluğa erişti, 2-3 gün içerisinde toplanacak hale gelecek. 20 Mayıs’ta bütün üreticilerimizin çaylıkta olması lazım. Mayıs ayında çayın belini kıralım ve izdihama mahal vermeyelim. Fiyatın düşmesini de önleyelim” şeklinde konuştu.

VİDEOYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Benzer Videolar