Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu İstifa Etti

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'nun istifa ettiği öğrenildi.

Çaykur'un zarar rekortmeni Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'nun görevden alındığına dair bakanlık tarafından tebligatta bulunulduğu ve Genel Müdür Sütlüoğlu'nun istifa etmek zorunda kaldığı öğrenildi. Bu nedenle 26 Nisan'da istifasını verdiği öğrenilen Sütlüoğlu'nun milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunması da bekleniyor.

Çaykur, İmdat Sütlüoğlu'nun görevde bulunduğu 7 yılda 4 kez zarar açıklamış ve en son 2017 yılı zararı 567 Milyon 742 Bin TL. olarak gerçekleşmiş ve Hazine, zararın 300 Milyon TL'sini karşıladıktan sonra resmi zarar 267 Milyon 742 Bin TL olarak açıklanmıştı.

İmdat Sütlüoğlu ise bu zarar nedeniyle hükümeti suçlamış ve bir yıl içinde Çaykur'un 4. kuru çay zammının geri alınması nedeniyle zarar açıkladıklarını, yapılan yüzde 20'lik zam geri alınmasaydı zarar açıklamayacaklarını ifade etmişti.

SÜTLÜOĞLU GÖREVDEN Mİ ALINDI?

Sütlüoğlu, 1 Ekim 2018 tarihinde yaş haddinden emekliliği dolduracak ve emekliye ayrılacaktı.

Sütlüoğlu istifa etmeden bir gün önce 25 Nisan'da düzenlediği basın toplantısında görevinin başında olduğunu ve milletvekilliği aday adaylığı düşünmediğinden istifa etmeyeceğini ifade etmişti.

Sütlüoğlu'nun bir televizyon kanalından da canlı yayınlanan basın toplantısında milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunmayacağından istifa etmeyeceğini ifade ettikten bir gün sonra istifa etmesi görevden alındığı şeklinde değerlendirildi.

İSTİFA ETMEDİ, GÖREVDEN ALINMAK KAYDIYLA İSTİFA ETTİRİLDİ

Öte yandan olay53 haber muhabirimizin edindiği bilgiye göre Çaykur'u inanılmaz boyutlarda zarara uğratan ve son basın açıklamasında zararın sorumlusu olarak hükümeti hedef gösterip hükümeti suçlayıcı açıklamalarda bulunan Genel Müdür Sütlüoğlu'na bakanlıkça görevden alındığına dair tebligat yapıldığı ve istifa etmek zorunda bırakıldığı öğrenildi.

VİDEOYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Benzer Videolar