ÇAYKUR Mevsimlik İşçileri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Seslendi

ÇAYKUR’da çalışan mevsimlik işçiler özlük haklarının iyileştirilebilmesi ve işsizlik maaşından faydalanabilmek için seslerini hemşehrileri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a duyurabilmek için Rize’de bir araya geldi.

Rize Valiliği önünde yaklaşık 250 ÇAYKUR Mevsimlik işçisi bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu. Grup adına açıklamayı Nurettin Öksüz okudu.

Öksüz, ÇAYKUR mevsimlik işçilerinin Kanun Hükmünde Kararnamede yer aldığı şekilde 9 ay 29 gün çalıştırılmadıklarını ve yılın 6 ayı çalıştırıldıklarını, çalıştırılmadıkları 6 ayda ise iş akitlerinin askıya alındığından işsizlik priminden faydalanamadıklarını ve mağdur durumda bulunduklarını ifade ederek, “Bu basın açıklaması, biz ÇAYKUR mevsimlik işçilerinin üyesi olduğu ÖZ GIDA İŞ Sendikasına, bölge milletvekillerimize, siyasi parti genel başkanlarına ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniştir.

ÇAYKUR’da 9500 mevsimlik işçi vardır. Mevsimlik işçilerin 9 ay 29 gün çalıştırılabilir ibaresi ÇAYKUR mevsimlik işçilerin kapsamamaktadır. Biz ÇAYKUR işçileri 6 ay çalıştırılmaktayız. Geri kalan altı ayda iş akitlerimiz askıya alındığından işsiz durumuna düşmüyoruz. İşsiz sayılmıyoruz ve İŞKUR imkanlarından faydalanamıyoruz. Buradan ÖZ GIDA İŞ Sendikası yönetimine bir an önce asli görevleri olan üyelerinin çalışma sürelerinin uzatılması, işsizlik fonundan faydalanabileceğimiz ve herkesi memnun edecek bir çalışma içerisine girmelerini bekliyoruz. Aldıklarıyla verdiklerini karşılaştırsınlar istiyoruz. Bu dönemde mecliste işsizlik maaşının kapsamının genişletilmesi konusunda çalışmalar var. ÇAYKUR mevsimlik işçilerinin iş akitlerinin askıya alındığı süre içinde işsizlik maaşı alabilmeleri için önerge veren vekillerimize teşekkürlerimizi sunarız. Yalnız bu önergelere bölge milletvekillerimizin imzasının olmamasını hayretle izliyoruz. Bölge vekillerimizden ÇAYKUR işçilerinin de işsizlik fonundan faydalanabilmesi için destek vermelerini arz ediyoruz.” dedi.

ÇAYKUR mevsimlik işçilerinin mağduriyetlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a doğru aktarılmadığı savında bulunan Öksüz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan randevu talep ettiklerini ve mevsimlik işçilerin sorunlarını bizzat kendileri anlatmak istediklerini ifade ederek, “ÇAYKUR mevsimlik işçilerin içinde bulunduğu sorunları, imkansızları Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a tam ve net aktarılmadığını düşünüyoruz. ÇAYKUR mevsimlik işçilerinin sorunlarını Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bir kez de biz çalışanlardan dinlemesini rica ediyoruz.

Kurtuluş Savaşından sonra toparlanma dönemini bitirip hakimiyet döneminde olduğumuzu düşündüğümüz gelecekte tekrar ve yeniden tüm dünyaya hükmetme dönemine gireceğimizi ön gördüğümüz ve bunun için ülkemizin birliği beraberliği ve bekası için mücadele eden tüm liderlerimizden Allah’tan sağlık, sıhhat ve afiyetler dileriz.”

Grup, basın açıklamasının ardından MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan ile görüşmek için olaysız ve sessiz bir şekilde MHP Rize İl Başkanlığına yürüyüş gerçekleştirdi.

VİDEOYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Benzer Videolar