CHP Milletvekili Barut: Suriyelilere Para Varken ÇAYKUR Mevsimlik İşçisine Neden Para ve Kadro Yok

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, TBMM’de ÇAYKUR mevsimlik işçilerinin neden kadroya geçirilmediği yönünde bir konuşma yaptı.

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, TBMM’de ÇAYKUR mevsimlik işçileri için yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

Sayın Başkan,
Ülkemizde asgari ücretlinin, emeklinin, esnafın, sanayicinin, üreticinin, EYT’ların, Mevsimlik Tarım işçilerinin çözüm bekleyen sorunları olduğu gibi; Doğu Karadeniz Bölgemizde 6 ay çalışıp 12 ay ev geçindirmeye çalışan 9 bin 5 yüz ÇAYKUR Mevsimlik işçileri vardır. ÇAYKUR Mevsimlik işçilerinin 6 ay işli 6 ay işsiz kalmaları en çok aile içi huzursuzluk, geleceğinden endişe duyan çocuklar ve kahrı çeken kadınlarımızı çaresiz bırakmaktadır. Yetkililere sorarım; bu emekçilerimizin yılın 6 ayı çalışıp 7 bin işgünü doldurma şansları var mı? Aldıkları maaşla ev geçindiremeyen bu insanlarımızın emekli olmasını beklemek bir mucizeyi beklemek değilse nedir? ÇAYKUR Mevsimlik işçilerinin boş kaldıkları yılın diğer yarısında diğer kamu kurum ve kuruluşlarında bulunan teknik, şoför, eksper, aşçılık gibi alanlarda değerlendirilmeleri sağlanamaz mı? Ülke ekonomisine maliyeti 32 milyar doları bulan Suriyeli vatandaşlara para varken 9 bin 5 yüz ÇAYKUR Mevsimlik işçisine neden para ve kadro yok? Neden bir çözüm üretilmiyor?

VİDEOYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Benzer Videolar