CHP’li Ahmet Kaya Uyardı: “Çay Dalında Kalır”

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, yaş çay üretimi yapılan bölge illerine il dışından gelişleri yasaklayan kararın çay üreticilerine büyük mağduriyetler yaşatacağını ve çayın önemli bir kısmının dalında kalmasına neden olacağını iddia etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, koronavirüs tedbirleri kapsamında Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin valilerinin imzasıyla yayınlanan çay hasadı özel önlemlerine ilişkin kararın; çay üreticilerine büyük mağduriyetler yaşatacağını ve çayın önemli bir kısmının dalında kalmasına neden olacağını iddia etti.

Çay üretimi yapılan 4 ilin Valisinin imzasıyla yayınlanan ‘müstahsillere seyahat izni verilemeyeceğinden, çay hasadıyla ilgili tüm faaliyetlerin iller içerisinde yapılması’ kararı çay üreticilerini şoke ettiğini belirten CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, özellikle büyükşehirlerde yaşayan çay üreticilerinin bu karar sonrası ne yapacaklarını bilemediğini kaydetti. Kaya, hükümeti bu kararı tekrar gözden geçirmeye ve çayın dalda kalmaması ve üreticilerin mağdur olmaması için gerekli tedbirleri almaya çağırdı.

VİDEOYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Benzer Videolar