Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çay Üreticileri İçin 4 Günlük Sokağa Çıkma Kısıtlanması Yoktur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaş çay üreticilerinin Ramazan Bayramı arifesi ile bayramda uygulanacak 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ilısu Barajı Enerji Santrali 1. Türbini Devreye Alma Töreni'ne video konferansla katıldı.

Erdoğan, bayram süresince 81 ilde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasından çiftçilerin etkilenmeyeceğini ve çay üreticilerinin sokağa çıkma kısıtlamasından etkilenmeden ürünlerini biçip satabileceğini açıkladı.

Erdoğan açıklamasında "Sokağa çıkma sınırlamalarını ülkede hayatı tümüyle durdurmak değil, insan hareketliliğini azaltarak salgının yayılmasını engellemek için getirdiğimizi tekrar hatırlatmak istiyorum. İçişleri Bakanlığımızın genelgesinde temel ihtiyaçlar ve üretimlerle ilgili sektörler başta olmak üzere sokağa çıkma sınırlamasının dışında tutulan kesimler teker teker sayılmıştır. Bunlar arasında tarım ve hayvancılık kesimi de vardır. 23 Mayıs’ta başlayıp bayramın son günü olan 26 Mayıs gecesine kadar uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasının dışında kalanlar arasında bitki ve hayvan üretimi ile iştigal eden vatandaşlarımız da bulunuyor. Örneğin ne Isparta’daki gül yetiştiren, ne Karadeniz’in Artvin, Rize, Trabzon Ordu, Giresun’daki çay toplayan, ne ülkemizin dört bir yanında hububatını eken, tarlasını sulayan, hayvanını otlatan üreticilerimiz için herhangi bir kısıtlama yoktur." dedi.

Öte yandan dün akşamdan itibaren AK Parti Rize Milletvekilleri ve ÇAYKUR yetkilileri çay üreticilerinin 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulması için Tarım ve Orman Bakanlığı ile görüşmelerde bulunmuş ve çay üreticilerinin bu kısıtlamadan muaf tutulmasını istemişti.

VİDEOYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Benzer Videolar