Cumhurbaşkanı Erdoğan Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine Türkiye Birinciliği Ödülünü Verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST 2020'de İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışmasında Türkiye Birinciliğini kazanan Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Goshawk Side (Atmaca Tarafı) takımına birincilik ödülünü verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının öncülüğünde Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenen, Anadolu Ajansının "Global İletişim Ortağı" olduğu TEKNOFEST 2020'de festival kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerini verdi.

Geleceğin su altı teknolojileri için İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması ASELSAN yürütücülüğünde lise, ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri arasında düzenlenen yarışmada Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Goshawk Side (Atmaca Tarafı) takımı kategorisinde Türkiye birinciliğini elde etti.

Çerçevesi belirlenmiş senaryolara ilişkin görevleri başarı ile gerçekleştirecek, uzaktan kumandalı ve/veya kısmi otonom görev icra edebilen su altı araçlarının üretilmesi ve geliştirilmesi konusunun ülke çapında daha geniş bir tabana yayılarak özgün araçların geliştirilmesine yönelik olarak düzenlenen yarışmada kategorisinde Türkiye birinciliğini kazanan Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Goshawk Side (Atmaca Tarafı) takımına birincilik ödülü ile 30 Bin TL’lik çeki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi.

Programa Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun da katıldı.

VİDEOYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Benzer Videolar