Cumhurbaşkanı Erdoğan Yaş Çay Alım Fiyatını Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ÇAYKUR’un 2022 yılı yaş çay taban alım fiyatında 13 kuruşluk desteklemeyi 30 kuruşa çıkardıklarını ve destekleme ücreti ile birlikte yaş çay taban kilo fiyatını 7 lira olarak açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu yıl yaş çay alımlarında uygulanacak taban fiyatı yüzde 73'ün üzerinde artışla 6 lira 70 kuruşa, kilogramda 13 kuruş olan destekleme fiyatını yüzde 130'un üzerinde artışla 30 kuruşa çıkarıyoruz." dedi.

Doğu Karadeniz Bölgesinde Rize, Artvin, Trabzon, Giresun ve Ordu illerinde yaklaşık 200 bin üretici tarafından 800 bin dekar alanda üretimi yapılan ve yaklaşık 1.5 milyon kişiyi ilgilendiren yaş çayda ÇAYKUR’un 2022 yılı taban fiyatı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Rize Artvin Havalimanı açılış töreninde açıklandı.

Rize Artvin Havalimanı açılış töreninde hemşehrilerine hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ÇAYKUR’un 2022 yılı yaş çay taban alım fiyatını 6 lira70 kuruş olarak belirlediklerini, bu rakamı 30 kuruşluk destekleme ile birlikte kilogram başına 7 liraya çıkardıklarını açıkladı.

"Bu yıl yaş çay alımlarında uygulanacak taban fiyatı yüzde 73'ün üzerinde artışla 6 lira 70 kuruşa çıkarıyoruz." diyen Erdoğan, "Çayda kilogramda 13 kuruş olan destekleme fiyatını yüzde 130'un üzerinde artışla 30 kuruşa çıkarıyoruz. Üreticilerimiz çaylarını, geçen yıla göre desteklemeyle birlikte ortalaması yüzde 75'e gelen bir artışla kilogramı 7 liradan fabrikaya verebilecek. Günde 100'er ton kapasiteye sahip İkizdere ve Çamlıhemşin çay fabrikaları önümüzdeki kampanya döneminde çay alımına ve üretimine başlayacak" açıklamasında bulundu.

VİDEOYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Benzer Videolar