Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Rize’de Ezan Okudu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ailesiyle birlikte tatilini Rize’de geçiriyor. Erbaş, tatil için geldiği Rize’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Kıbledağı Hacı Hafız Yusuf Yılmaz Camiinde ezan okudu namaz kıldırdı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, tatilini geçirmek üzere eşi, kızları, torunları ve damatları ile birlikte geride bıraktığımız pazartesi günü Rize’ye geldi. Prof. Dr. Erbaş, Rize’nin Dünyaca ünlü turizm bölgesi olan Çamlıhemşin ilçesindeki Ayder Yaylası ile ilçedeki diğer yaylalara ziyaretlerde bulundu. Bugün (Perşembe günü) Rize’den ayrılacak olan Erbaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın babaocağı Güneysu ilçesindeki 1130 rakımlı "Dua Tepesi" olarak isimlendirilmeye başlanan ve açılışını bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı Kıble Dağı'nın zirvesine inşa edilen ve manzarasıyla ziyaretçilerini hayran bırakan Kıbledağı Hacı Hafız Yusuf Yılmaz Camiinde Öğle Ezanı okuyup namaz kıldırdı. Erbaş, ayrıca öğle ezanı ve öğle namazı mihrabiyesinde Fetih Suresinin 1 ve 9. ayetleri arasını okudu.

Namaz sonrası Dua Tepesini ziyarete gelenler tarafından yoğun ilgi gösterilen Erbaş, vatandaşlarla sohbet edip bolca fotoğraf çektirdi. Ortaköy’de yapımına yeni başlanan Hacı Yusuf Yılmaz Kur'an Kursu inşaatını da ziyaret ederek incelemelerde bulunan Erbaş, daha sonra Güneysu ilçe müftülüğüne ziyarette bulundu. Burada İlçe Müftüsü Abdulkerim Çelik’ten müftülüğün çalışmaları hakkında bilgi alan Erbaş, ziyaretin ardından Güneysu’dan ayrıldı.

Erbaş’ın Güneysu’ya gerçekleştirdiği ziyarette, Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin de yer aldı.

VİDEOYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Benzer Videolar