Kandemir: "ÇAYKUR işçilerimize ayrımsız kadro hakları ve özlük hakları verilmelidir"

ÖZ GIDA İŞ Sendikası Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanlığı, ÇAYKUR’da çalışan mevsimlik işçilere kadro talebini bu kez işçilerle beraber Rize Meydanından yineledi.

ÖZ GIDA İŞ Sendikası Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanlığı tarafından Rize’de 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında miting havasında mevsimlik işçilerin de katıldığı geniş kapsamlı bir basın açıklaması düzenledi. Şube Başkanı Fatih Kandemir,  "ÇAYKUR işçilerimize ayrımsız kadro hakları ve özlük hakları verilmelidir" dedi.

Geçtiğimiz günlerde mevsimlik işçileri de ilgilendiren ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldükten sonra genel kurula gönderilen İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nden memnun kalmayan ÖZ GIDA İŞ Sendikası, Rize Meydanından kadro talebini yüksek sesle seslendirdi.

Öz Gıda-İş Sendikası Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanı Fatih Kandemir, ÇAYKUR işçilerine ayrımsız kadro hakları ve özlük hakları verilmesini istediklerini söyledi.

Kandemir, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı açıklamada, ÇAYKUR mevsimlik işçilerinin çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve kadroya geçirilmesine yönelik yıllardır yoğun bir mücadele verdiklerini belirtti.

Geçici ve mevsimlik işçi sorununun çözümüne ilişkin kanun teklifinin Meclise gönderildiğini, tüm geçici işçilerin beklentilerinin tümüyle karşılanmasını beklediklerini vurgulayan Kandemir, "Geçici işçi sorununa yarım yamalak değil, tam çözüm sağlanmalıdır. ÇAYKUR işçilerimize ayrımsız kadro hakları ve özlük hakları verilmelidir." dedi.

Meydanda toplanan geçici işçiler, açıklamanın ardından dağıldı.

VİDEOYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Benzer Videolar