Mavi: Çay Üreticisinin Banka Promosyonu Almasını Sağlayacağız

Rize Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Adayı Mustafa Mavi, 12 Şubat’ta yapılacak Rize Ziraat Odası Başkanlığı seçimini kazanmaları halinde çay üreticilerinin banka promosyonu almasını sağlamak için çalışacaklarını kaydetti.

Çay Üreticileri Dayanışma Derneği (ÇAYÜDAD) Başkanı, Rize Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Adayı Mustafa Mavi, Ziraat Odası ile çay üreticilerinin barışmasını sağlayacaklarını ve 2020 yılından itibaren yürüttükleri çay üreticilerinin banka promosyonu alması yönündeki çalışmaları Ziraat Odası Başkanlığını kazanmaları halinde daha etkin ve güçlü bir şekilde sürdüreceklerini kaydetti.

Mavi, 2007 yılından itibaren Çay Üreticileri Dayanışma Derneği Başkanı olarak çayla ilgili mücadeleyi masada devam ettirdiklerini ifade ederek, “Son 4 yıldır da Ziraat Odası yönetiminde görev alıyorum. Görev aldığımız süreçte projelerimizi Ziraat Odası yönetimine sunmamıza rağmen çok fazla yol kat edemedik. Bundan dolayı kendi kadromuzla Ziraat Odası Başkanlığına aday oldum. İlk önce Ziraat Odası olarak çay üreticileriyle barışmamız gerektiğine inanıyorum. Bir türlü üreticiyle Ziraat Odası kaynaşma sağlanamadı. Hep şu soruldu sokakta: ‘Ziraat Odası ne yapıyor? Bizim sesimiz olmuyor.’ Zaman zaman savunmalar olsa da cılız şekilde kaldığından bu algıyı kıramadık. Biz ilk önce çay üreticisi ile delegelerin ve muhtarların Ziraat Odası ile barışmasını sağlayacağız. Çay üreticilerinin promosyon konusunda bir beklentisi var. Bizim de 2020 yılından beri promosyonla ilgili çalışmalarımız var. Gerekli mercilerle yazışmalarımızı yaptık. Devletin Ziraat Odalarının, Borsanın Hazine Bakanlığının üreticiden kestiği kanuni kesintileri bankalar promosyon kaleminden üreticiye yıl sonu geri ödesin. Makul talebimiz bu.” Dedi.

Rize’de üreticilere fidan dağıtımı konusunda seracılık çalışmalarına ağırlık vereceklerine vurgu yapan Başkan Adayı Mavi, “Sera projemiz var. Bunun yer sorunu çözüldü zaten. İlk etapta orada bir sera yapıp Rize’de kaybolmaya yüz tutmuş fideleri yetiştirip üreticilerimize dağıtacağız. Alım yerlerimiz 60-70yıllık alım yeri olup statik ve hijyenik olarak çok kötü durumdalar. Biz bunları kentsel dönüşümle Ziraat Odası, ÇAYKUR, Borsa, üretici ve muhtarlarımız hep beraber proje üreterek alım yerlerimizi dönüştüreceğiz. Üreticilerimize yönelik sosyal çalışmalarımız olacak. Ziraat Odasının halkın içerisinde yer alarak sosyal faaliyetler yapması gerektiğini biliyoruz. Biz bu konuda dernek olarak muhtarlarımızla beraber bazı çalışmalar yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Pepeçura festivali, koliva festivali gibi üreticinin isteklerini yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

VİDEOYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Benzer Videolar