Metin Külünk: ''Altuğ Verdi şehit edilerek Sayın Cumhurbaşkanımıza mesaj verilmek istenmiştir"

AK Parti İstanbul eski Milletvekili Metin Külünk, Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin şehit edilmesi olayıyıla ilgili olarak, ''Altuğ Verdi şehit edilerek Sayın Cumhurbaşkanımıza mesaj verilmek istenmiştir" dedi.

Rize’de 11 Aralık 2018 tarihinde makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin davasında karar verilerek, sanık ağırlaştırılmış müebbet ve 53 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti sanık İsmail Hakkı Sarıcaoğlu’nun ‘FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak’ iddiasıyla hakkında açılan suçlamadan CMK 22/2 maddesi uyarınca beraatine karar verdi.

Mahkemenin sonrasında açıklama yapan AK Parti İstanbul Eski Milletvekili Rizeli Metin Külünk, sanık İsmail Hakkı Sarıcaoğlu'nun FETÖ davasından beraat etmesinin yerinde bir karar olmadığını, gerçekleşen bu saldırının FETÖ tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik mesaj verme olduğunu savundu.

Külünk "Ülkemizin çok saygın, güvenlik politikalarında etkin bir devlet adamının şehit edilmesinin ardından katilin yargılanmasının sonuna geldik. Mahkeme nihayetinde 1 ağırlaştırılmış müebbet, 2 kere 26 yıl hükme karar verdi. Elbette ki yüce mahkemenin kararına saygılıyız ancak Altuğ Verdi’nin şehit edilmesi tüm Türkiye’yi sarsmış, hatta dünya kamuoyunda da karşılık bulmuş bir suikasttı. Biz bu katilin kirli bir aklın emrinde bu tetiği çektiği noktasında ısrarlıyız. Çünkü olay mahalli Rize, bu şehir Sayın Cumhurbaşkanımızın memleketi. Sayın Cumhurbaşkanımız bu şehre yılda 3-4 kez teşrif etmektedir, kendisinin burada ikametgahı da vardır. Şehrin tüm meseleleri ile de yakından ilgilenir. Altuğ Verdi Üsküdar İlçe Emniyet Müdürüdür. Cumhurbaşkanımızın İstanbul’daki ikametgahının bulunduğu ilçenin emniyet müdürüdür. Altuğ Verdi Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğünün ardından Rize İl Emniyet Müdürü olmuştur. Altuğ Verdi’nin şehadetinden kısa bir süre önce FETÖ lideri, FETÖ ile mücadele eden güvenlik güçlerini doğrudan tehdit etmiştir. Altuğ Kardeşimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın inlerine gireceğiz açıklamasının ardından kısa bir süre sonra makamında şehit edilmiştir. Altuğ kardeşimizin şehadeti işgalci örgütün Türk Devletine, doğrudan Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde gerçekleştirilen mücadeleye karşı bu katilin tetiği çektiği kanaatinden asla vazgeçmiş değiliz. Yüce mahkeme kararını sadece tasarlayarak adam öldürme suçundan vermiş bulunuyor. Ancak dosya istinaf mahkemesine gidecektir, ardından Yargıtay süreci vardır. Altuğ Kardeşimiz şehit edilerek Sayın Cumhurbaşkanımıza mesaj verilmek istenmiştir" ifadelerini kullandı.

VİDEOYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Benzer Videolar