Milletvekili Külünk: Ak Parti’nin Türkiye’deki Oyu Yüzde 75’tir

Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Ak Parti’nin Türkiye’de yüzde 75 oy yüzdesine sahip olduğunu ve alacağı yüzde 25 oy oranı daha olduğunu kaydetti.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, referandum ziyaretleri kapsamında bugün memleketi Rize’ye geldi. Sabah saatlerinde günübirlik ziyaret için Rize’ye gelen Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, ilk olarak TÜMSİAD Rize Şubesi tarafından şube binasında düzenlenen kahvaltı programına katıldı.

TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdülbaki Fil’in açılış konuşmasıyla başlayan programda, Başkan Fil, referandum çalışmalarında ilk EVET diyen STK’nın TÜMSİAD olduğunu kaydederek, bu seçimin çok önemli olduğunu belirtti. Çalışmalarını EVET bende varım diyerek, vatan ve millet sevgisini ortaya koyarak sürdüreceklerini ifade eden Fil, bu seçimin son 15 yılda yapılan seçimlere nazaran çok daha önemli olduğunu ve herkesin safını açık ve sık tutması gerektiğini söyledi.

Ak Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt ise yaptığı konuşmada, Papa’nın çağrısıyla birçok devlet adamının bir araya gelerek ortaya bir resim koyduklarını belirterek bu resmin ne anlama geldiğini ve ne yapmaya çalıştıklarını çok iyi bildiklerini ifade etti. Papa’nın çağrısını alan Avrupalıların yine tuzaklar kuracaklarını belirten Türüt, Allah’ü Teala’nın nusretinde bu millet ve onun güçlü liderinin yine bu tuzakları bozacağını kaydetti.

Ana baba ocağında olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek konuşmasına başlayan Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ise, “Rize’den % 95 bekliyoruz. Rize’nin Türkiye’de geçilmeyecek olması gerektiğini söylemek durumundayım.” ifadesinde bulunarak, “Türkiye’nin 100 yıllık bir Fetret döneminden sonra yeniden bir yükseliş kaderine hizmet etme, bu yükseliş kaderinin liderliğini Rizeli bir insanoğluna ikram edilmesinin de sorumlulukları vardır. Sayın Cumhurbaşkanımızın Rizeli olması Rize’den çıkması ve Rize toprağının, Rize suyunun beslediği bir lider olarak bu mücadeleye liderlik etmesi bir büyük kaderi milletin kaderinin onun üzerinden gerçekleştirilmesi demektir. Dolayısıyla bu şehrin sorumluluğu bütün şehirlerin sorumluluğundan daha yüksektir. Bu şehrin Recep Tayyip Erdoğan’ı anlama yükümlülüğü her şehirden bir adım daha ötedir. Niye? Bu büyük dönüşümü bu topraklardan yetişmiş bir vatan evladı başarıyor. O’nu yalnız bırakmamak, O’na en güçlü ses ile sahip çıkmak, kim var? diye bağırdığında, yüksek sesle kim var? diye haykırdığında en yüksek sesin Rize’den çıkması  gerek. 16 Nisan’da da Türkiye’de en yüksek sesin Rize’den çıkması gerek. Bunun adı yüzde 95 ise 95. Yüzde 100’se yüzde 100. Aşağısı olmaz. Yüzde 100’de keşke başarabilsek te Rize’den yüzde 100 oy alsak. Bu aslında sizin Rize’den Bosna’ya vereceğinizdir moraldir, Gazze’ye vereceğiniz moraldir, Suriye’deki mazlumlara vereceğiniz moraldir, Avrupa’nın her noktasında pörselenmek istenen vatandaşlarımıza vereceğiniz moraldir.” şeklinde konuştu.

Ak Parti’nin Türkiye’de alması gereken yüzde 25 oyu daha olduğunu kaydeden Milletvekili Külünk, “Ak Parti’nin şu anda alabileceği yüzde 25 daha oyu var. Çok açık yüreklilikle ifade ediyorum. Ak Parti’nin oy yüzdesi yüzde 75’tir. Hiç mübalağa etmiyorum. 16 yıl önce Parti ilk kurulduğunda da bu düşüncedeydim. O zamanda Ak Parti’nin Türkiye’de yüzde 75 oy alabileceğine inanan ve bunu o dönemde yönetim kurulu toplantısında yüksek sesle ifade eden birisiyim ve şimdi de aynı kanaatteyim. Ak Parti şimdi Türkiye’de alması gereken ama alamadığı yüzde 25’lik bir oy tabanı daha var. Niye? Çünkü bu vatan büyük iddiaların sahibi olan liderlerle buluşmak istedi. O lideri bulduğu an 15 yıldır o lideri bırakmıyor. “ diye konuştu.

Külünk, konuşmasının devamında ise önemli konulara değinerek, 16 Nisan’da yapılacak referandum ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi.

VİDEOYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Benzer Videolar