Paliç: “Bizim ne yaptığımızı en iyi muhtarlarımız bilir”

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Rize Ziraat Odası Genel Kurulu’nu 12 Şubat’ta gerçekleştireceklerini ve başkanlığa yeniden aday olduğunu kaydetti.

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Ziraat Odası delegelerinin bir bölümüyle kahvaltıda bir araya geldi. Başkan ve başkan adayı Paliç, görev sürecince gösterişe ve reklama önem vermediklerini belirterek, “Bizim ne yaptığımızı en iyi muhtarlarımız bilir. Bundan dolayı da muhtarlarımız bizi destekliyor” dedi.

Başkan Paliç, burada yaptığı konuşmada, 6 dönemdir Rize Ziraat Odası Başkanlığına muhtarlar ve delegeler tarafından seçilerek görev yaptığını ifade ederek, “Tabi ki bu 6 dönem sonunda bir daha aday olmaya niyetim olmadığını söylemiştim. Yalnız şu anda 5 tane aday çıktı. Bazı projelerimizi hem korona dolayısıyla hem de bir yer satın almıştık orayı yapmakta geç kaldık, yetiştiremedik. Bilhassa seralar yapma konusunda 2 senedir destek yoktu, şimdi bakanımız tarafından açıklandı. Bizde projelerimizi hazırlıyoruz. Bu memlekette her ne fidanına ihtiyaç varsa bilhassa çay fidanı olarak 60 bin tane çelik fidan şu an mevcut arazimizde yetiştirmiş bulunuyoruz. Orada yapacağımız seralarla birlikte bu memlekette kaybolan değerlerimiz var. Mesela yaban armudumuz kaybolup gidiyor. Belki de aşı almak için bile bulamayacağız. Salatamız, lahanamız, mısırımız, domatesimiz gibi kaybolan değerlerimiz var. Dışarıdan getirdiğimiz fidanlar iklim ve hava şartları nedeniyle burada uyum sağlamıyor. Onun için bunları burada yetiştirip, tohumlarını da artırarak bu sene az tohum yetiştirebildiğimizden ve bu tohumlar yeterli olmadığı için dağıtım yapamadık. Ama inşallah seneye daha fazla tohum yetiştirerek halkımıza da sunacağız. Bugüne kadar vatandaşlarımızın, çay üreticisinin ne ihtiyacı varsa halkımıza dağıttık.” dedi.

Bir hizmeti yaparken birilerini de rahatsız ettiklerini kaydeden Başkan Paliç, herkesi memnun etmenin mümkün olamayacağını belirterek, üreticilere yönelik çalışmaları dolayısıyla tüccarlar tarafından şikayet edildiklerini ve çalışmalarının durdurulduğunu, kivi fidanlarını da ücretsiz olarak üreticilere dağıttıklarından şikayet üzerine dağıtımı sona erdirmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Çay üreticilerinden toplanan aidatlarla seracılık için arazi satın aldıklarını kaydeden Başkan Paliç, “Dışarıdan getirttiğimiz fidanlar Rize’nin iklimine uyum sağlamadığından Rize’de dikeceğimiz fidanların burada yetişmesinin gerektiğini söylediler. Onun için bir arazi satın almaya karar verdik. Rize’de arazi satın almak en zor iş. Bu meclise nasip oldu bu araziyi satın almak. Bugün rakiplerimizden 2 arkadaşımız biri yardımcım, diğeri yönetim kurulu üyem. En az 4 yıldır beraberiz. Burada başarı varsa hepimizin. Ama başarı yoksa eksiğimiz varsa o zaman bu arkadaşlarımız neden görevlerinden ayrılmadılar. Başarısızlık varsa da hepimizindir. Ben başarılı olduğumuza inanıyorum. Çok işler yaptık" diye konuştu.

Çayın sorunları için 6 kez panel düzenleyerek çözüm arayışlarına gittiklerini ve Çay kanunu için büyük mücadele verdiklerini kaydeden Başkan Paliç, özel sektörün bazı temsilcilerinin ÇAYKUR ortadan kalksın burası bize kalsın anlayışında olduklarını ve Rize Ziraat Odası olarak bu kişilere karşı da mücadele verdiklerini ifade etti.

Hedeflerinin seralar kurarak fidanlar üretmek ve bunları vatandaşlara dağıtmak olduğunu ifade eden Paliç, “Şu anda 60 bin adet çay fidanı ürettik. Bir çeşit ürettiğimiz çay fidanı çeşidini 4 çeşide çıkarmayı hedefliyoruz. Bu projelerimizi henüz bitiremedik geç kaldık. Hem hava şartları, hem korona, hem de yer bulmada geç kaldığımızdan projemizde gecikmeler oldu. Bizim projelerimizi yürütebilmemiz için meclisimizin büyük çoğunluğunun tekrar devam etmemiz gerektiğini ifade ettiğinden yeniden aday olduk. Rakiplerimizden hiçbiri biz bu projeleri devam ettireceğiz demedi. Biz reklama, gösterişe fazla önem veremedik. Reklamımızı yapamadığımızdan eksiğimiz olabilir ama bizim odamıza gelen her üreticimiz çayını içene kadar işini görür ve odadan memnun ayrılmıştır. Hem personelimiz hem idarecilerimiz her zaman üreticilerimize hizmet eder. Allah razı olsun bizi 6 dönem bu üreticiler muhtarlarımız seçti. Bizim ne yaptığımızı en iyi muhtarlarımız bilir. Bundan dolayı da muhtarlarımız bizi destekliyor. Biz bütün çalışmalarımızı muhtarlarımızla beraber yaparız. Seçimden sonra da hepimiz kol kola birlik beraberlik içinde kucaklarız insanlarımızı. İnşallah 12 Şubat’ta yapılacak genel kurulda yine listemizi yapacağız. Bugüne kadar beyaz liste ile yarıştık yine aynı şekilde yarışacağız. Biz sosyal yardımlarımızı hiçbir zaman dile getirmedik. Alım yeri yatırımlarımızı artıracağız.” diye konuştu.

VİDEOYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Benzer Videolar